TODAY IS THE DAY: “Animal Mother”

Μακρά η πορεία των Αμερικανών Today is the Day και εν έτη 2014, φτάνουν στο δέκατο τους πόνημα με τίτλο “Animal Mother”.

Ο εκκεντρικός Steve Austin, καρδιά και ψυχή της μπάντας, έχει αλλάξει και πάλι τη σύνθεση της, αυτό όμως δεν την αποτρέπει από το να φτιάξει ακόμα ένα στοιχειωμένο album.

Οι “ειδικοί” έχουν κατατάξει τους TITD στην κατηγορία noisecore, η οποία ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς περιλαμβάνει. Αυτό που ακούω εγώ δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που ο εγκέφαλος μου θεωρεί “θόρυβο”

Το ομώνυμο τραγούδι που ανοίγει το δίσκο, ξεκινάει με progressive μαθηματικό τρόπο, με εξαίσια τύμπανα από τον Jeff Lohrber (Shai Hulud), με τα φωνητικά να εναλλάσσονται από την καφρίλα του metalcore σε ψιθύρους, υποβασταζόμενους από post metal συναίσθημα.

Ενδιάμεσα σε καταστροφικά πρελούδια, έρχεται και ένα όμορφο ακουστικό κομμάτι με τίτλο “Outlaw” (του οποίου την ηλεκτρική έκδοση συναντάς παρακάτω), δείχνοντας με αυτή τη αραχνιασμένη μπαλάντα πως η μουσική του δεν χωράει σε φραγμένα χωράφια και το album κλείνει με ένα ακόμα ήρεμο, σπουδαίο κομμάτι (“Bloodwork”).

Το τι συμβαίνει ενδιάμεσα είναι κάτι εξαιρετικά σκληρά προοδευτικό.

Εξαιρετικά riff σε όλο το album, τύμπανα που είναι πραγματικά καθοριστικά και η έμπνευση χτυπάει κόκκινο. Είναι από τα πιο weird όμορφα πράγματα που άκουσα τελευταία.

Αυτή η μπάντα (και γενικά ο τύπος αυτός) ανήκει στη συνομοταξία Devin Townsend, ανθρώπων που παίρνουν τη μουσική που αγαπούν και της δίνουν κάτι το ξεχωριστό, σπάζοντας τα καλούπια χωρίς να βγαίνουν από αυτά.

Αν ο πειραματισμός δεν είναι λέξη που σε απωθεί μουσικά, οφείλεις να ακούσεις αυτό το album!

485

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.