ROTTING FLESH

Από παλαιοτάτων χρόνων, η όμορφη Θεσσαλονίκη μας, εκτός από μπουγάτσες, τρίγωνα πανοράματος και όμορφες γυναίκες (αλλά πολύ όμορφες λέμε…), έβγαζε και metal σχήματα. Ειδικά από το ακραίο, πολύ. Ενεργό εδώ και καμιά 20αριά χρόνια, ένα τέτοιο σχήμα ακραίας μουσικής, οι Rotting Flesh, έχει κυκλοφορήσει αισίως το τρίτο album του, το “Infected Purity” προξενώντας το ενδιαφέρον της death/ black κοινότητας και το rockway.gr επικοινώνησε με το trio για να μάθει λεπτομέρειες.

Καλησπέρα! Με αλλαγές στο line up σας, πρόσφατα κυκλοφορήσατε το “Infected Purity”, ένα album το οποίο, 5 χρόνια μετά το “6 Enigma”, μου φάνηκε το λιγότερο καταιγιστικό. Σαν να κρατούσατε τα “νεύρα” σας για καιρό και είπατε να τα σπάσετε. Ποιες είναι οι αιτίες που αργήσατε τόσο να επανέλθετε;
Οι αλλαγές στο line up μας είναι η αλήθεια ότι μας καθυστέρησαν. Πήραμε το χρόνο μας και εστιάσαμε στις λεπτομέρειες, ώστε όλα να γίνουν σωστά και ακριβώς όπως τα θέλαμε.

Γεμάτος ήχος, πάρα πολλά catchy στοιχεία, πολύ όμορφα riff και αρκετά σημαντική η χρήση των keyboards. Πες μου λίγα λόγια για την διαδικασία της σύνθεσης. Ποιοί είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή του album;
Τη μουσική κατά βάση τη γράφει ο Blackmass, αλλά από εκεί και πέρα όλα τα μέλη βάζουν τις ιδέες τους και συνεισφέρουν στη διαδικασία. Για την παραγωγή υπεύθυνος είναι ο ηχολήπτης μας, ο Emmanouil (Hernano), εξαίσιος ηχολήπτης και πολύ ταλαντούχο άτομο, με σπουδές και δουλειές στην Ιταλία. Έκανε πολύ καλή δουλειά και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Καινοτόμες ατμόσφαιρες από μια καθαρά death metal μπάντα όπως εσείς, που δεν νομίζω να τις περίμενε κανείς. Απλά ένα πείραμα ή ένα μεταβατικό στάδιο για το ύφος της μπάντας;
Πάντα πειραματιζόμαστε σε κάθε καινούριο μας δίσκο, στηριζόμενοι στο ύφος της μπάντας, βέβαια. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το περιμένετε σε κάθε καινούρια μας κυκλοφορία. Έτσι εξελισσόμαστε και προχωράμε.

Τι λαμβάνετε από τον έξω κόσμο για το “Infected Purity”; Κατά πόσο είστε ικανοποιημένοι, ως αυτόνομη παραγωγή; Αν και είναι σχετικά φρέσκο, θα θέλατε να αλλάξετε κάτι αν μπορούσατε τώρα;
Δεχόμαστε πολύ θετικά σχόλια για το “Infected Purity”, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, 666%. Δε θα αλλάζαμε κάτι, γιατί καταφέραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε .

Αν σου ζητούσε κάποιος να του προτείνεις δυο τραγούδια από το νέο album, θα μπορούσες να ξεχωρίσεις κάποια;
Δε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια μας, γιατί το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα και ιδιαιτερότητα. Παρόλα αυτά, για κάποιον που θέλει να πάρει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, θα προτείναμε να τσεκάρει το “Terrorscope” (videoclip) και το “Sadness of Empathy” αρχικά.

Εύγλωττο το εξώφυλλο. Ποιός ασχολήθηκε με το εικαστικό κομμάτι; Και πόσο συνδέεται με το στιχουργικό; Τι διαπραγματεύονται οι στίχοι; Ποιός είναι ο στιχουργός;
Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Δημήτρης από τους Head Cleaner, επίσης πολύ ταλαντούχο και δημιουργικό άτομο. Τους στίχους τους γράφει ο Argh, αλλά σε δυο από τα κομμάτια του “Infected Purity”, υπεύθυνος για τους στίχους είναι ο Jason Kasioptas, φίλος και υποστηρικτής της μπάντας. Το εξώφυλλο σχετίζεται με το περιεχόμενο των στίχων και όποιος τους κοιτάξει, μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Ποιές είναι οι σημαντικότερες διαφορές για το στυλ που δραστηριοποιείστε, στο τότε και στο τώρα;
Πλέον έχουμε τον δικό μας προσωπικό ήχο και στυλ, αλλά όσο περνούν τα χρόνια βάζουμε και νέα στοιχεία σε κάθε δίσκο, μένοντας πιστοί στις ρίζες μας.

Πως σκοπεύετε να προωθήσετε το album; Υπάρχει / θα υπάρξει κάποια εταιρία πίσω σας; Και τι γίνεται από live δραστηριότητα;
Το άλμπουμ είναι self-released. Δεν υπάρχει καμία εταιρία από πίσω. Ότι κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας. Θα ακολουθήσουν κάποια live, αλλά ακόμα δε μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι. Θα μάθετε σύντομα.

Πως βλέπετε τα πράγματα συνολικά για το ακραίο metal στη χώρα μας;
Ο ακραίος ήχος έχει μεγάλη ιστορία στη χώρα μας και πολλές ταλαντούχες μπάντες. Ο κόσμος πρέπει να μάθει να υποστηρίζει και τις εγχώριες μπάντες που αξίζουν, πέρα από τις γνωστές και εμπορικές ξένες.

Τα κρυφά σας όνειρα; Που οριοθετείτε τις φιλοδοξίες σας με το νέο σας album;
Το κρυφό μας όνειρο είναι να σας σκοτώσουμε όλους και να σας κάνουμε να υποφέρετε όσο δεν φαντάζεστε (γέλια)! Αστειευόμαστε. Αυτό που θέλουμε είναι να αγγίξουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και να βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην ιστορία των Rotting Flesh. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τη μουσική, χωρίς περιορισμούς  και δισταγμούς. Αυτό έχει σημασία για μας και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Άμεσα σχέδια; Κάποιο νέο clip πέρα από το “Terrorscope”; Δουλεύετε σε νέο υλικό;
Λίγη υπομονή και θα μάθετε σύντομα.

Τελειώνοντας, προτείνετε μου 5 albums που σαν death metaller θα έπρεπε να έχω ακούσει οπωσδήποτε.
Ήδη τα έχεις ακούσει!
Death – Leprosy
Obituary – Cause of Death
Deicide – Deicide
Autopsy – Mental Funeral
Massacre – From Beyond

Η τελευταία κουβέντα είναι δική σας.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και το ενδιαφέρον σου για μας. Rot with us! (http://rottingflesh.bandcamp.com/)

235

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.