AGHAST: “All the Rage”

Σίγουρα έχεις βιώσει την εμπειρία ενός roller coaster. Ξέρεις τι λέω. Αυτήν την αίσθηση στις απότομες κατηφόρες που το στομάχι σου φτάνει στον εγκέφαλο.

Κάπως έτσι ένιωσα και εγώ ακούγοντας το ντεμπούτο των Άγγλων Aghast. Kυριολεκτικά έπεσα από τα σύννεφα. Και όχι επειδή δεν τους το είχα αλλά επειδή πρώτον δεν τους ήξερα από πρίν και δεύτερον επειδή το εξώφυλλο με προετοίμασε για πιο “ χαλαρές” καταστάσεις. Και μόνο χαλαρές δεν είναι. Γιατί το “All the Rage” σε μπριζώνει και ταρακουνάει το κεφάλι σου μέχρι να ματώσεις το σβέρκο σου.

Μετά από αρκετό καιρό πειραματισμών με των ήχο τους έφτασε επιτέλους η στιγμή να μας καθηλώσουν με το πρώτο full- length άλμπουμ τους. Και τι ακούμε σε αυτό; Ένα άρτια δομημένο και ισοπεδωτικό groove death metal με αρκετά τεχνικά και prog σημεία και μπόλικες thrash επιρροές όπως έχουμε ξανασυναντήσει σε μπάντες όπως οι Ouroboros, Misery Index και Man Must Die. Kαταιγισμός από όμορφα riffs, άψογες μελωδίες και αποστομωτικό drumming, πιασάρικες κομματάρες ( με την καλή έννοια πάντα), μερικά πιο hardcore breakdown ξεσπάσματα (“Sea of Trees”, “Noise Pollution”) και ελάχιστα ψαρωτικά καθαρά φωνητικά (“Afterlife Crisis”, “It’s Your Funeral”) είναι αυτά που συνθέτουν αυτό το δίσκαρο. Και αν έπρεπε να διαλέξω κορυφαίες στιγμές (πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο) τα “Hollywood Ending”, “Drop Dead Famous”, “Bang to Rights”, “Sea of Trees” και “We Fear Silence” θα ήταν μερικές από αυτές. Μερικές το τονίζω. Το “All the Rage” είναι από τα ντεμπούτα που μένουν αξέχαστα και βάζουν δύσκολα στην ίδια την μπάντα για μια ανάλογη συνέχεια. Και φυσικά από τα κορυφαία της χρονιάς.

Επιβιβάσου λοιπόν στο τρενάκι του “All the Rage” παρέα με τους τρελαμένους Άγγλους, δέσου σφιχτά και απόλαυσε την διαδρομή. Μπορεί να ζαλιστείς από το αδιάκοπο κοπάνημα αλλά για κανένα λόγο δεν θα το μετανιώσεις. Φύγαμε!!!!!

458