FUNKY MONKEY

Οι “Funky Monkey” είναι οι νέοι εκπρόσωποι της punk μουσικής στη χώρα μας! Έρχονται απ’ τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να δώσουν το στίγμα τους και να κερδίσουν οπαδούς έτσι ώστε να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική! Τους ρωτήσαμε και μας απάντησαν σε όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια νεότευκτη μπάντα!

Τι ένωσε τους Funky Monkey;
Η χαζομάρα που μας διακρίνει και η αγάπη γι αυτό που κάνουμε.

Πόσο καιρό σας πήρε να ολοκληρώσετε το album “13” ;
Μας πήρε περίπου 5 μήνες. Ξεκινήσαμε τα γραψίματα στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη και τα ολοκληρώσαμε στις αρχές του Απριλίου.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες μουσικές σας επιρροές;
Οι κυριότερες επιρροές μας είναι μεγάλες Punk Rock μπάντες όπως οι NOFX, οι Bad Religion και οι No Use For A Name. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας ξεχωριστά έχει τις δικές του επιρροές και ινδάλματα που τα περνάει μέσα στη μπάντα με τον τρόπο του.

Για ποιο ξένο συγκρότημα θα θέλατε να παίξετε ως support act;
Όπως ανέφερα και πιο πάνω νομίζω πως ο καθένας μας θα ήθελε να παίξουμε και με διαφορετική μπάντα. Όλοι μας όμως νομίζω πως θα ήμασταν εκστασιασμένοι αν κάποια στιγμή στην καριέρα μας καταφέρναμε να παίξουμε με τους NOFX.

Ποια η αξίωση σας για μια καριέρα εν Ελλάδι, δεδομένης της πορείας της ελληνικής μουσικής σκηνής;
Δεν θέλουμε να βασίζουμε την καριέρα μας στη μουσική με βάση σε ποια χώρα βρισκόμαστε. Πιστεύουμε πως η δουλειά μας είναι να γράφουμε καλή μουσική και να την υποστηρίζουμε με όσο περισσότερο πάθος μπορούμε. Αν καταφέρεις να πετύχεις αυτά τα δύο τότε ο κόσμος που πρέπει να σε ακούσει, θα σε ακούσει, είτε βρίσκεσαι στην Ελλάδα είτε σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού.

Πιστεύετε ότι το punk μπορεί να βρει πολλούς υποστηρικτές στη χώρα μας;
Φυσικά και μπορεί. Το Punk είναι κάπως παρεξηγημένο στις μέρες μας. Όλος ο κόσμος το συνδέει με εξαγριωμένους ανθρώπους που βγαίνουν στους δρόμους και σπάνε βιτρίνες. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι περισσότεροι “Punk” είναι ανθρώποι που θέλουν να ζήσουν τη ζωή που επέλεξαν χωρίς να ενοχλούν και χωρίς να ενοχλούνται. Αν κοιτάξουμε το μουσικό κομμάτι της Punk θα δούμε ότι απαρτίζεται από ευκολοάκουστα χαρούμενα κατεξοχήν κομμάτια που μιλούν για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Αν λοιπόν καταφέρει ο κόσμος να ξεπεράσει τα Taboo πίσω από τη λέξη Punk πιστεύουμε πως όχι μόνο μπορεί να βρει υποστηρικτές στη χώρα μας αλλά και ένθερμους οπαδούς.

Υπάρχουν σχέδια για live εμφανίσεις σας στην Αθήνα;
Η Αθήνα είναι από τους αγαπημένους μας προορισμούς και σίγουρα από Σεπτέμβρη που θα επιστρέψει ο κόσμος (γιατί μη ξεχνάμε ότι είμαστε στην Ελλάδα, που το καλοκαίρι όλοι είναι διακοπές κι ας μουρμουράνε ότι δεν έχουν χρήματα) θα κλείσουμε όσες περισσότερες εμφανίσεις μπορούμε στην Αθήνα.

Συνέντευξη στην Φιλίππα Δημητριάδη

216