DRAGONFORCE: “Maximum Overload”

Έκτη κυκλοφορία για τους Βρετανούς extreme Power Metal ήρωες DragonForce.

Μια μπάντα που απο το πρώτο album τους, που κυκλοφόρησε το 2003, μέχρι και σήμερα διατηρεί στο ακέραιο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Πολύ γρήγορος ρυθμός επι το πλείστον, δίδυμα solo στη κιθάρα μπολιασμένα με αρκετές δόσεις πλήκτρων, χορωδιακά refrain και φωνητικά με σαφείς επιρροές από την αγαπημένη σε όλους μας Λιλιπούπολη. Ή θα τους αγαπήσεις ή θα τους μισήσεις. Δεν υπάρχουν οι απλές συμπάθειες εδώ.

Θυμάμαι τους είχα δει όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως support των WASP στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας το 2004. Σίγουρα δεν μιλάμε για έρωτα με τη πρώτη ματιά. Απο τότε και μετά δεν ξανασχολήθηκα μαζί τους (διάσπαρτα κομμάτια μόνο αραιά και που), αναγνωρίζοντας βέβαια τη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητά τους, απλά not my taste.

Στο Maximum Overload οι διαφορές σε σχέση με το τι είχα ακούσει στο παρελθόν δεν τους κάνουν άλλο συγκρότημα αλλά υπάρχουν και είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Πιο δυναμικά κομμάτια σε σχέση με το παρελθόν, ενδιαφέροντα και πιο επιθετικά riff, μία κάποια μεγαλύτερη ποικιλία στον ήχο τους αφού ο ακροατής θα διακρίνει κάποιες thrash πινελιές (The Game, Defenders), progressive αναφορές (The sun is dead) καθώς και επικά συμπόσια στο Three Hammers (αν όλο το album ακολουθούσε αυτό το μονοπάτι θα μιλάγαμε για δισκάρα ολικής για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα).

Γερά χαρτιά του group παραμένουν ο τραγουδιστής Marc Hudson που για το είδος δίνει ρέστα καθώς και τα riff που βομβαρδίζουν απ’ όλες τις πλευρές. Οι τεχνικές γνώσεις του group είναι δεδομένες και κυμαίνονται σε πολύ υψηλό επίππεδο. Μην ξεχάσω να αναφέρω και τη συμμετοχή του τραγουδιστή των Trivium (Matt Heafy) στα κομμάτια The Game, Defenders και No More.

Οι φίλοι της μπάντας θα ενθουσιαστούν με την εν λόγω κυκλοφορία αφού πιθανώς να μιλάμε για τη πιο ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη δουλεία τους. Προωπικά άκουσα το δίσκο ευχάριστα και όχι μόνο μια φορά και μιλάμε για ένα συγκρότημα που απέχει από τα γούστα μου.

Έυγε για τη προσπάθεια και για το αποτέλεσμα αλλά σας παρακαλώ εξηγήστε μου τι ναρκωτικά είχατε πάρει και αποφασίσατε να διασκευάσετε το Ring of Fire του Johnny Cash; No hard feelings αλλα στο στρουμφοχωριό δεν ακούνε Johnny Cash.

556