PINK FLOYD: Νέο album με τη φωνή του Stephen Hawking

Ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία και με ημερομηνία κυκλοφορίας την 7η του Νοέμβρη θα είναι το νέο άλμπουμ των Pink Floyd του David Gilmour.

Ο διάδοχος του “The Division Bell” είναι το αποτέλεσμα της απόφασης των David Gilmour και Nick Mason να κυκλοφορήσουν υλικό από την περίοδο του 1993, όταν και έγιναν οι ηχογραφήσεις του προαναφερόμενου άλμπουμ. Σε αυτή την περίοδο οι 2 μουσικοί τζάμαραν τότε επί μακρόν με τον Rick Wright (RIP,1943-2008) στα Britannia Row και Astoria studios.  Έτσι τον τελευταίο χρόνο εμπλούτισαν και  ηχογράφησαν το υλικό εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία των σύγχρονων studios. Αυτή είναι η τελευταία φορά που θα ακουστούν μαζί οι 3 μουσικοί και οι ίδιοι δηλώνουν πως το άλμπουμ είναι ένας φόρος τιμής στον Rick Wright, του οποίου τα πλήκτρα βρίσκονται στην καρδιά του ήχου των Pink Floyd. Η παραγωγή έχει γίνει από τους David Gilmour, Phil Manzanera, Youth και Andy Jackson.
Όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο, ο γνωστό Βρετανός επιστήμονας Stephen Hawking και ο υπολογιστής που αναπαράγει τη φωνή του, θα μιλούν στο κομμάτι “Talkin’ Hawkin'” λέγοντας “For millions of years, mankind lived just like the animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination.” Ο φυσικός, τον οποίο επιτέθηκε πρόσφατα ο Ελληνορθόδοξος Κλήρος, είχε συμμετάσχει και στο προηγούμενο album της μπάντας “The Division Bell”.

Ακολουθεί η tracklist.

Things Left Unsaid
It’s What We Do
Ebb and Flow
Sum
Skins
Unsung
Anisina
The Lost Art of Conversation
On Noodle Street
Night Light
Allons-y (1)
Autumn’68
Allons-y (2)
Talkin’ Hawkin
Calling
Eyes to Pearls
Surfacing
Louder Than Words

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο τους και ακούστε μερικά δευτερόλεπτα από το νέο υλικό.
LINK

133