LORDI: “Scare Force One”

Ναι, ναι, τα “τέρατα” από τη Eurovision, μπλα μπλα, εξυπνακίστικη εισαγωγή με αστειάκια, μπλα μπλα, αναδρομή στην όποια καριέρα τους και το πώς απογειώθηκε κτλ κτλ.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά… Όσο κέρδισαν οι Lordi από την τότε νίκη τους, τόσο έχασαν… Διότι η εν λόγω μπάντα ουδέποτε είχε να πει πολλά μουσικά. Κάθε δίσκος της είχε 2-3 καλές (ή έστω ευχάριστες) συνθέσεις, αλλά ως εκεί.

Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως περισσότερη ώρα τους παίρνει να ντυθούν και να βάλουν make-up, παρά να κουρδίσουν τα όργανά τους…

Το “Scare Force One” είναι το έβδομο πόνημά τους και ακολουθεί την ίδια ρότα. Από τη μια δηλαδή έχει όμορφα hard rock κομμάτια (πχ “Scare Force One”, “Nailed By the Hammer of Frankenstein”, “She’s a Demon”, “Sir, Mr. Presideath, Sir!”) και από την άλλη, αδιάφορα τραγούδια που δεν πρόκειται να ασχοληθείς ξανά (πχ “How to Slice a Whore”, “Hell Sent In the Clowns”, “House of Ghosts”, “Monster Is My Name”, “Cadaver Lover”, “The United Rocking Dead”).

Εάν ποτέ βγάλουν κάποιο best of, θα αποκτήσουν περισσότερο νόημα, ή έστω όταν αποφασίσουν πως το “βγάζω δίσκο” δεν είναι το ίδιο εύκολο με το “φτιασιδώνομαι για να κάνω live”.

564

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.