MORTAL TORMENT

Νομίζω δεν χρειάζεται να πώ πολλά. Το οτι είναι μια από τις καλύτερες μπάντες της εγχώριας death metal σκηνής είναι γνωστό. Επίσης το οτι οι live εμφανίσεις τους είναι σκέτη απόλαυση είναι και αυτό γνωστό. Οι Mortal Torment γουστάρουν με τα χίλια αυτό που κάνουν, στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον ακραίο ήχο και συνεχίζουν απτόητοι με την φήμη τους να εξαπλώνεται εντός και εκτός συνόρων. Death metal, σουβλάκια και βυζιά λοιπόν…

Καλησπέρα παιδιά. Αρχικά θα ήθελα να παρουσιάσετε την μπάντα σε όσους δεν σας γνωρίζουν.
Ένα μάτσο κόπανοι που παίζουν μουσική. Δε χρειάζεται να ξέρεις κανείς περισσότερα πιστεύω. Ειλικρινά, οι μονάδες δεν έχουν σημασία οπότε θα αρκεστώ στην απάντηση που σου έδωσα. Άσε που και να διαβάσει κανείς ο τάδε και ο τάδε θα το ξεχάσει στο λεπτό (γέλια)!

Επίσης μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία, να σας συγχαρώ για το “Resuscitation” έναν από τους καλύτερους brutal death metal δίσκους που έχω ακούσει.
Ε, μάλλον δεν έχεις ακούσει αρκετούς (γέλια)! Να’ σαι καλά, πραγματικά χαιρόμαστε που σου αρέσει, όπως ελπίζουμε να γουστάρεις και το νέο άλμπουμ. Μη λες δυνατά brutal death γιατί θα μας πάρουν με τις ντομάτες οι τρου.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε. Δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό;
Πέρασε καιρός όντως γαμώτο… ενδιάμεσα είχαμε κι ένα σπλιτ οπότε δε μπορώ να μας θεωρήσω εντελώς τεμπέληδες. Έγιναν και αρκετά lives, 2 από αυτά εκτός χώρας οπότε γεμίσαμε εμπειρίες και εδώ και 1 χρόνο περίπου ετοιμάσαμε 10 νέα τραγούδια τα οποία και ηχογραφούμε αυτό τον καιρό. Έχουμε βέβαια δρόμο μπροστά μας αλλά πιστεύω μέσα στο 2015 να το δει το φως της μέρας.

Είχαμε βέβαια όπως είπες το περσινό πολύ καλό “The Quadrum Plague Split” μαζί με Cenotaph, Hatred και Demoniacal Genuflection. Περιγράψτε μου λίγο πως ήταν η όλη φάση;
Χρειάστηκε λίγο ψάξιμο για να στηθεί το σκηνικό αλλά όλα πήγαν καλά εν τέλει. Είχαμε 2 κομμάτια και είπαμε να μην περάσει καιρός μέχρι να τα κυκλοφορήσουμε οπότε ψάξαμε μπάντες που είχαμε επαφή (και όχι μόνο) και τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους με τη βοήθεια της Coyote Records. Επίσης: βυζιά.

Από που προκύπτει η θεματολογία των στίχων σας; Θέλω να πω, όταν γράφετε έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας ή απλά βία και πόνος;
Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι διοχέτευση αρνητικής ενέργειας. Οι στίχοι είναι χαζό και κακό gore, δολοφονίες με χαζούς τρόπους κλπ αλλά όταν τους γράφω έχω κατά νου κατακάθια της ανθρώπινης φυλής. Πλάσματα που τους αξίζει μια τέτοια σκατένια μεταχείριση “εν βρασμώ ψυχής”. Έτσι κι αλλιώς μια μπάντα με όνομα Mortal Torment δε θα μπορούσε να πραγματεύεται συνταγές για μια επιτυχημένη ερωτική ζωή. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι…

Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με δυνατά ονόματα όπως Aborted, Severe Torture, Decapitated, Obscura, Brujeria. Υπάρχει κάποια μπάντα που έχετε απωθημένο να συνεργαστείτε;
Εύκολο: SLAYER! Εύκολο το βλέπω, γιατί όχι; Πιο σοβαρά τώρα, θα αναφέρω ενδεικτικά, Dying Fetus, Cannibal Corpse, Lady Gaga και Παντελίδη.

Ποιές μπάντες έχουν επηρεάσει περισσότερο τον ήχο σας;
Σίγουρα οι Βέλγοι Aborted σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω έχουμε κοινό το στοιχείο της μελωδίας.  Γουστάρουμε τίγκα Dying Fetus, Cytotoxin, Hour Of Penance και πολλά ακόμα. Το σίγουρο είναι πως ακούμε πολλά είδη μουσικής, σίγουρα όχι μόνο metal, πόσο μάλλον ακραίο. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να βάλουμε και προσωπικό ήχο όσο γίνεται στην όλη φάση.

Πως είναι να έχεις μια τέτοια μπάντα στην Ελλάδα; Αντιμετωπίζετε δυσκολίες;
Θα πω το εξής: αν όντως γουστάρεις αυτό που κάνεις θα περνάς καλά και οι όποιες δυσκολίες (που όντως υπάρχουν) θα δείχνουν μικρές. Τώρα εξαρτάται τι θέλει  να κάνει ο καθένας. Αν θες καριέρα σαν metal μουσικός σήκω φύγε γιατί δε σε βλέπω να tourάρεις εύκολα πχ. Τα παιδιά από Suicidal Angels έκαναν την καλύτερη κίνηση στο θέμα. Αν θες να περνάς καλά και να ροκάρεις μια στο τόσο συνέχισε αλλά πάνω από όλα: πρόβες και αυτοκριτική και τα άλλα έρχονται.

Κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στα νέα ανερχόμενα death metal σχήματα;
Τρώτε βυζιά και χουφτώστε γύρο χοιρινό.

Υπάρχουν εγχώριες μπάντες που έχετε ξεχωρίσει;
Πολλές φυσικά! Υπάρχουν τα θηρία του χώρου όπως οι Inveracity, Mass Infection, Dead Congregation, Progress Of Inhumanity, Terrordrome αλλά και πάαααρα πολλά νεότερα σχήματα που πραγματικά μας στέλνουν στο διάολο με το υλικό τους. Να τσεκάρετε το σχετικό group στο FB (Greek Death/Grind Scene) και θα ανακαλύψετε όμορφα πράγματα!

Το πολυαναμενόμενο τέταρτο Brutality Over Sanity πλησιάζει και πραγματικά δεν βλέπουμε την ώρα. Όσοι επέζησαν από τα προηγούμενα γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει να γίνει. Πως θα περιγράφατε το φεστιβάλ στο νέο κοινό που θα παρευρεθεί;
Είναι μια φοβερή προσπάθεια που γίνεται από άτομα που είναι 100% αφοσιωμένα στον ακραίο ήχο και που κάνουν ο,τι κάνουν από ΑΓΑΠΗ για το αντικείμενο. Το φεστ είναι άρτια οργανωμένο και η ροή του είναι καταπληκτική. Φέτος θα έχει και 4 μπάντες από διάφορα μέρη της Ευρώπης που καλύπτουν από old school death metal μέχρι slam/ guttural/ pornogrind ήχους. Πραγματικά αν έχεις έστω και επιφανειακή σχέση με το ακραίο metal θα γουστάρεις τη ζωή σου.

Να περιμένουμε άλλη μια καθηλωτική σας εμφάνιση;
Καθηλωτική δεν ξέρω αν θα είναι, το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσουμε να στήσουμε party πάλι. Έχουμε ήδη προμηθευτεί φουσκωτά και διάφορα άλλα χαζά έτσι ώστε να ωθήσουμε τις όποιες βίαιες τάσεις για χορό. Κάθε φορά όλο και κάτι κανονίζουμε οπότε ελπίζω να περάσουμε όλοι καλά και να φύγουμε εκείνο το βράδυ με χαμόγελα από το venue.

Πέρα από το Brutality Over Sanity, υπάρχουν άλλα live στο πρόγραμμα;
Kάτι συζητάμε για Θεσσαλονίκη αλλά είναι νωρίς ακόμα. Ας βγει το album και όλο και κάπου θα σκάμε μύτη εμείς μωρέ. Πάτρα θέλω να ξαναπαίξουμε και Κρήτη. Περάσαμε τέλεια στα αντίστοιχα lives και γουστάρω replay!

Τέλος θα ήθελα να μου εξηγήσετε όλη αυτή η σουβλακομανία και πως προέκυψε το ανεπανάληπτο Gyros Death Metal…
Είναι απλά ειλικρίνεια. Ποιός δηλαδή δε γουστάρει σουβλάκια; Πρέπει να είσαι ανώμαλος για να μη γουστάρεις τον συνδυασμό γύρου με τζατζίκι ρε πούστη μου. Απλά πράγματα. Όσον αφορά το Gyros Death Metal τώρα θέλαμε να χλευάσουμε λίγο όλη αυτή την τρουίλα με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε λίγο και λιγάκι. Το χιούμορ είναι πάντα ένας ωραίος τρόπος να αντιμετωπίζεις καταστάσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, εύχομαι ότι καλύτερο για τη συνέχεια και περιμένω να τα ξαναπούμε στις 9 Νοεμβρίου στη γιορτή του death metal. Τα τελευταία λόγια δικά σας.
Ευχαριστούμε Σπύρο για το χώρο και την ευκαιρία να πούμε τις πίπες μας. Τελευταία λόγια; Βυζιά παντού.

477