ED KOWALCZYK: “Alive”

Όντας πια παρελθόν οι LIVE, ο χαρισματικός frontman τους, δραστηριο- ποιείται μουσικά ως solo καλλιτέχνης πλέον και μας παρουσιάζει την πρώτη του δουλειά υπό τον τίτλο Alive (προφανώς, διόλου τυχαίο το όνομα).

Η προαναφερθείσα μπάντα έκανε σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα έγιναν πασίγνωστοι το 1999 με το δίσκο “The Distance To Here”(και πιο συγκεκριμένα με το κομμάτι “TheDolphin’sCry”). Συνολικά κυκλοφόρησαν επτά albums, με το τελευταίο τέσσερα χρόνια πριν. Για τον γράφοντα ήταν ομολογουμένως μια μεγάλη συμπάθεια, εάν και άργησα σχετικά να γνωρίσω τη δουλειά τους. Ουσιαστικά ο Kowalczykσυνεχίζει την καλλιτεχνική ρότα που εφάρμοσε και με τους LIVE και η προφανής ελευθερία που έχει πια, εμφανίζεται καθόλη τη διάρκεια της προσωπικής δουλειάς του. Φλερτάρει συνεχώς μεταξύ alternative και post-grunge επιρροών, παραθέτοντας εμβόλιμα και τραγούδια που σου καρφώνονται στο μυαλό και τα σιγοτραγουδάς για μέρες. Το Grace, που είναι και το πρώτο single, επιβεβαιώνει την παραπάνω πρόταση. Οι μελωδίες βρίσκονται παντού και παρόλο που δεν καινοτομούν, σε συνεπαίρνουν και σε κάνουν να ξαναπατήσεις το play ξανά και ξανά, αφότου τελειώσει το cd. Νομίζω πως το επίθετο που θα χαρακτήριζε κατάλληλα το Alive είναι το “όμορφο”. Από όλες τις απόψεις. Μουσικά, εκτελεστικά, στιχουργικά και ερμηνευτικά. Και αυτό γιατί τα κομμάτια γράφτηκαν με αγάπη και ψυχή και όχι επειδή “έπρεπε”, και αυτό περνάει στον ακροατή. Επίσης το ταλέντο του Kowalczyk είναι αδιαμφισβήτητο και όσοι είχαν ασχοληθεί και στο παρελθόν μαζί του, γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητές του. Το Alive δε θα αλλάξει κανενός τη ζωή, ούτε θα διαφοροποιήσει τα μουσικό ρου του πλανήτη, αλλά σίγουρα αποτελεί μια πάρα πολύ καλή προσθήκη στη δισκοθήκη σας/ μας.


779

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.