FORSAKEN MEMORIAM: “Forsaken Memoriam”

Αν και το φθινόπωρο ήταν συνεπέστατο φέτος και τα πρωτοβρόχια έφτασαν με βρετανική ακρίβεια στην ώρα τους, εντούτοις το ομότιτλο debut album που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες πέντε παλικαράκια από το Ηράκλειο της Κρήτης, οι Forsaken Memoriam, μου επεξέτεινε λίγο ακόμη το καλοκαίρι με την desert θερμοπληξία που περιέχει.

Ένα εξαιρετικό δισκάκι sabbathικού heavy metal stoner προεκτάσεων με μεγάλες δόσεις καύλας, για headbanging, ότι πρέπει για βρωμιάρηδες απόμαχους metallers που τη βρίσκουν χουφτώνοντας νταρντανούλες, βαρύ, ογκώδες και με πολύ ωραίες ιδέες (αυτό το “Another Taste (Easy)” με διέλυσε).

Πολύ διαβασμένοι οι κιθαρίστες Μάνος και Jesper, είναι φανερό ότι έχουν εντρυφήσει στο αντικείμενο, με πολύ καλή απόδοση ο Γιώργος στο μπάσο και ο Λεωνίδας στα drums, ενώ άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί highlight η απόδοση του Adonald στα φωνητικά, ο οποίος ζει κάθε στίχο με την τραχιά, “αρσενική” φωνή του.

Ο ήχος είναι αρκετά καλός, εξυπηρετεί τις συνθέσεις των Forsaken Memoriam, αλλά σαν παρθενική προσπάθεια, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αν και δεν θεωρώ ότι παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο σε σχέση με τις συγκινητικά καλές συνθέσεις. “Dizzy”, “So Long Ago”, το καραgroove “Rainbow of Grey”, το σαρωτικό εναρκτήριο “Face of War” όπως και το ομότιτλο “Forsaken Memoriam” (στο οποίο συμμετέχουν στο ρεφραίν οι Γιώργος Σκανδαλάκης (Scandal), Δημήτρης Κώτσης (Mahakala, Black Soul Horde), Ανδρέας Κώστας (Void Droid) και ο Σπύρος Λαφιάς (Chronosphere)), το στακάτο “Gambling Soul”, όλα εξαιρετικά δείγματα heavy μουσικής, αποδεικνύουν το φερέλπιδον αυτού του σχήματος.

Με όλα τα φόντα να πλησιάσουν σε δημοτικότητα τους ήρωες της ακμαιότατης heavy/ stoner εγχώριας σκηνής μας, οι Forsaken Memoriam με την ομώνυμη πρώτη κυκλοφορία τους, δείχνουν έντονα τα σημάδια φιλοδοξίας για παγίωση του ονόματός τους, κάτι που δεν νομίζω να δυσκολευτούν να το καταφέρουν αν διατηρήσουν τέτοια standards απόδοσης. Εύγε και εις ανώτερα.

647

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.