MIKE KYRE: “The Lands of Nowhere”

Ο Μιχάλης Κυριακού είναι άλλος ένας από αυτούς τους πολύ ταλαντούχους μουσικούς που ξεπετάγονται με τρομερή συχνότητα τα τελευταία χρόνια.

Μαθητής του μέγα διδάσκαλου Θοδωρή Ζήρα, μέλος των metallers Conspiranoia και ενασχολούμενος πλέον ως καθηγητής κιθάρας και μοντέρνας μουσικής αρμονίας, ο Μιχάλης αποφάσισε να κυκλοφορήσει το παρθενικό του album “The Lands of Nowhere”, έναν προφανώς κιθαριστικό instrumental δίσκο στον οποίο φανερώνει ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.

Με ένα πλήθος επιρροών να παρελαύνει ανάμεσα στα οργανικά δομήματα του, ο Μιχάλης ξεσαλώνει πάνω στην ταστιέρα του, αποδίδοντας μελωδικό metal Malmsteenικού τύπου, άλλοτε κλασικότροπο, άλλοτε Satriani-κώς hard rock-ίζον και άλλοτε προσεγγίζοντας τις φευγάτες, Zappa εμμονές του Steve Vai.

Ακριβέστατο παίξιμο, ενθουσιώδη ρυθμικά riff που πλαισιώνουν την ρεσιταλική φύση αυτής της δουλειάς και solo από αυτά που θέλεις σαλιάρα όταν τα ακούς είναι τα κυρίαρχα στοιχεία. Από κορυφαίες στιγμές… να φάνε κι οι κότες. “Event Horizon”, το απολύτως δηλωτικό για την ταυτότητα του album εναρκτήριο “Supernova” στο οποίο ο Μιχάλης παραδίδει σεμινάρια κλασικότροπης κιθαριστικής ερμηνείας, το “Serenity Flows” το οποίο μου έφερε εικόνες προπολεμικού αμερικανικού κινηματογράφου, το γαμάτο hard rock feeling του “Jetstreamer” και συνολικά όλα τα τραγούδια που συμπληρώνουν την κυκλοφορία, μου έδωσαν άριστη εντύπωση.

Ηχητικά το “Lands of Nowhere” έχει αδυναμίες, πράγμα φυσιολογικότατο για οποιαδήποτε παρθενική προσπάθεια. Λίγη σημασία έχει βέβαια αυτό μπροστά στην τρομερή συνθετική δουλειά που διέπει το σύνολο αυτού του εγχειρήματος. Και με δεδομένη την οικονομική δυσκολία που ενυπάρχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλέον, το μόνο που απομένει συμπερασματικά στο νου μου, είναι δυο μόνο λέξεις. 1000 μπράβο, Μιχάλη. Με μια εταιρία πίσω του, θεωρώ αυτονόητο ότι στο μέλλον θα μαγέψει κόσμο.

Στον εν δυνάμει (και πολύ γουστάρω που υφίσταται) μακροσκελή κατάλογο μερικών φοβερών ταλέντων μας που ηχογράφησαν την τέχνη τους πρόσφατα όπως ο Chris Mike, ο Anastasio Farini, ο Στυλιανός Αμοιρίδης (Enemy οf Reality), ο Teo Ross (τυχαία παραδείγματα), μπορείτε να προσθέσετε άφοβα άλλο ένα.

803

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.