SOLARMONKEYS

Είναι ο Φώτης και παίζει κιθάρα στους Solarmonkeys, οι οποίοι επανδρώνουν την 3η μέρα του φετινού Defcon. Ο Φώτης μιλάει για το rock των ’90s, τις προοπτικές των συγκροτημάτων στην Ελλάδα και τις δυσκολίες του να κρατάς ενεργό ένα συγκρότημα σήμερα. Ας δούμε τι έχει να πει όμως ο ίδιος…

Πόσο καιρό είσαστε μαζί ως συγκρότημα; Έχουν γίνει αλλαγές στο line up; Τι έχετε κυκλοφορήσει έως τώρα;
Η μπάντα υπάρχει από το Νοέμβριο του 2011. Από το πρώτο line up άλλαξε ο μπασίστας ενώ το 2013 σταματήσαμε να έχουμε και πλήκτρα. Συνεχίζουμε ως κουαρτέτο. Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει η πρώτη μας δουλεία, το “Payblack”.

Απ’ ότι βλέπω στο facebook οι επιρροές σας είναι αμιγώς ’90s ενώ ο ήχος σας προδίδει αρκετές ’70s ευαισθησίες. Που το αποδίδεις αυτό;
Καθένας μέσα στους Solarmonkeys μεταφέρει ένα κομμάτι των ακουσμάτων και επιρροών του. Η βάση για να ξεκινήσουμε να παράγουμε μουσική ήταν τα 90’s από ‘κει και πέρα θα δούμε που μπορεί να πάει αυτό. Για τον ήχο έχει ευθύνη και ο Δημήτρης Καρπούζας που είναι φίλος και ηχολήπτης μας.

Όλη αυτή η αναβίωση της δεκαετίας του ’90 είναι κάποιο ρετρό εμπορικό τρικ;
Θεωρώ πολύ σημαντική την ροκ κουλτούρα της δεκαετίας του ’90 καθώς έβαλε τις βάσεις για την εξέλιξη όλων των εναλλακτικών σχημάτων που βγαίνουν μέχρι και σήμερα. Από ‘κει και πέρα το εμπορικό κομμάτι είναι δουλειά άλλων ανθρώπων, οι οποίοι με την παρουσία κάθε νέου ρεύματος δράττονται της ευκαιρίας να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τους σκοπούς τους.  

Μπήκες στη διαδικασία να παίξεις μουσική για τα λεφτά, τη δόξα, τα ναρκωτικά, τις γυναίκες, κάποια καλλιτεχνική ανησυχία; Κάποια από αυτά ή όλα μαζί;
Μπήκα στην διαδικασία διότι αγάπησα την μουσική από πολύ μικρός, οπότε κάποια στιγμή μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να παίξω κάτι από αυτά που μου άρεσαν. Στη συνέχεια ήρθε και η ανησυχία ώστε να κάνω τα δικά μου.

Πως βλέπεις τις προοπτικές καριέρας στο εξωτερικό; Υπάρχουν;
Εφόσον δουλεύεις, έχεις μεράκι, ταλέντο και αισθητική αν σταθείς και λίγο τυχερός όλα γίνονται.

Υπάρχουν σχέδια για το απώτερο ή άμεσο μέλλον;
Έχουμε την κυκλοφορία της πρώτης μας δουλειάς μέσα στον Οκτώβρη, σίγουρα θα γίνει και κάποια παρουσίαση στην Αθήνα. Από ‘κει και πέρα καινούριο υλικό με σκοπό έναν δεύτερο δίσκο.

180