Universe217 / "Ease" Release Show @ Trianon – Σάββατο 20/9/14

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Οι Universe217, ένα από τα γνωστότερα και πλέον δραστήρια groups της αθηναϊκής σκηνής, παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο E.P. τους, “Ease”, σε μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας). Η συγκεκριμένη δουλειά εγκαινιάζει τη συνεργασία της μπάντας με τη γνωστή γερμανική δισκογραφική Ván Records, η οποία αναλαμβάνει και την πανευρωπαϊκή κυκλοφορία του πιο πρόσφατου album τους, “Never” (CTS, 2013). Να σημειωθεί ότι και οι δύο δίσκοι θα διατίθενται στο χώρο της συναυλίας, τόσο σε CD όσο και σε βινύλιο.

To “Ease” είναι ένα διαφορετικό βήμα στη μέχρι τώρα πορεία των Universe217. Εξ’ ολοκλήρου ακουστικό, μας προσφέρει μία νέα εκδοχή της μουσικής τους που, απογυμνωμένη από τον ηλεκτρισμό, στηρίζεται στη συναισθηματική ένταση που αναμφίβολα δημιουργεί η ουσία της και μόνο. Η παρουσίασή του θα συνοδεύεται από προβολή visuals, τη στιγμή που η οροφή του Τριανόν θα είναι ανοιχτή, συμβάλοντας στη δημιουργία μίας εξαιρετικά ατμοσφαιρικής βραδιάς, ενώ δε θα λείψει και το πιο heavy υλικό από τις υπόλοιπες δουλειές τους.

Universe217, “Ease” Release Show, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101).
Doors Open: 21.30 / Γενική Είσοδος: 5 ευρώ / Τιμή Μπύρας: από 2 ευρώ.

Όσοι γνωρίζετε τους Universe217, ξέρετε καλά πως είναι ένα “ανήσυχο” συγκρότημα που δεν επαναπαύεται ποτέ.
Για όσους δεν τους γνωρίζετε, οι Universe217 είναι ένα από τα πιο δραστήρια συγκροτήματα και αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση όσον αφορά στα δεδομένα του σκληρού ήχου, ίσως όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο, κινούμενοι εκεί όπου το doom metal συναντιέται με επιρροές από πιο πειραματικές και μελωδικές φόρμες του rock φάσματος, καταλήγοντας συχνά σε εκρήξεις που ξεφεύγουν από τους συμβατικούς κανόνες σχετικά με τη μουσικότητα και την εκτελεστική αρτιότητα. Από τότε που σχηματίστηκαν (2005) μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 3 albums (καθώς και άλλες κυκλοφορίες, όπως ΕΡs και split 7’’ singles) κι έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες σε όλη τη χώρα, μαζί με άλλες ελληνικές μπάντες αλλά και ως support σε γνωστά ονόματα από το εξωτερικό (Amenra, Anathema, Madder Mortem, Neurosis, OM, Saint Vitus, Samsara Blues Experiment, Scott Kelly, Wovenhand). Η ποιότητα της μουσικής τους, η εμπειρία τους, αλλά και η απόδοσή τους επί σκηνής επιβεβαιώνουν τη φήμη που έχουν κερδίσει ως ένα από τα καλύτερα live σχήματα στο χώρο του ελληνικού rock/metal σήμερα. Το πιο πρόσφατο album της μπάντας τιτλοφορείται “Never” και κυκλοφόρησε την προηγούμενη χρονιά (2013), λαμβάνοντας πολύ θετικά σχόλια τόσο από το κοινό, όσο και από τον μουσικό Τύπο στη χώρα μας και το εξωτερικό. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όμως, οι Universe217 δεν επαναπαύονται ποτέ… Έτσι, στο διάστημα που μεσολάβησε από την κυκλοφορία του “Never”, το συγκρότημα δεν ασχολήθηκε μόνο με τις ζωντανές του εμφανίσεις αλλά ηχογράφησε κι ένα ακουστικό ΕΡ, με τίτλο “Ease”, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας των Universe217 με τη γνωστή γερμανική εταιρεία Ván Records (“έδρα” συγκροτημάτων όπως οι The Devil’s Blood, Year of the Goat, Attic, Castle, Atlantean Kodex, Necros Christos, The Ruins of Beverast, Vanderbuyst κ.α.) η οποία θα το κυκλοφορήσει σε CD/βινύλιο, ενώ θ’ ακολουθήσει η πανευρωπαϊκή κυκλοφορία τού “Never”, επίσης σε CD/βινύλιο.

UNIVERSE217 LINE-UP:
Τάνια – φωνή
Μάνος – κιθάρες
Νίκος – μπάσο
Μάνος – τύμπανα

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
• “Universe217” – 2007 (full-length CD – Duplicate Records / επανακυκλοφόρησε από την Burning World Records)
• “II” – 2009 (CD EP – κυκλοφόρησε ως free premium CD μαζί με το περιοδικό Metal Hammer Greece)
• Split w/ Lucky Funeral – 2009 (split 7’’ single – CTS Productions)
• “Familiar Places” – 2011 (full-length CD – Venerate Industries)
• “Never” – 2013 (full-length CD – independent, vinyl LP – CTS Productions)
• “Intercourse”, Split w/ SuperPuma – 2013 (split 7’’ single – independent)
• “Ease” – 2014 (vinyl EP – Ván Records)

OFFICIAL BAND LINKS:

Facebook
Bandcamp
YouTube Channel

163