LEVANIA: “Renascentis”

Αν οι Levania ταξίδευαν πίσω στο χρόνο, τότε που σχήματα της συνομοταξίας “η πεντάμορφη και ο κάφρος” μεσουρανούσαν, λογικά θα λάμβαναν ένα μερτικό από την πίτα.

Εν έτει 2014 (για την ακρίβεια 2013, απλά τώρα ο δίσκος απέκτησε διανομή και στην Ελλάδα), ένα album σαν το “Renascentis” ακούγεται παράταιρο και ετεροχρονισμένο. Και εντάξει, ας πούμε πως το ζητούμενο δεν είναι αυτό… Τα καθαρά αντρικά φωνητικά είναι αστεία, τα brutal απλά και αναμενόμενα, ενώ αυτή η Ligeia δεν τραγουδάει… νιαουρίζει!

Μουσικά, επικεντρώνεται περισσότερο από ότι θα έπρεπε στα πλήκτρα, ενώ σε στιγμές γίνεται τόσο εμμονικό με τα ‘90s που χάνει την ουσία του.

Προσπάθησα πολύ για να βρω θετικά στοιχεία στο “Renascentis”, αλλά τελικά δεν έχω τόσο μεγάλη καρδιά… Αδιάφορο, καθόλου ελπιδοφόρο και καθόλα βαρετό. Προσπεράστε άφοβα.

465

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.