Rockway gr

Γιώργος Μακρής

Γιώργος Μακρής

GREY GALLOWS: “Shades”

Ο σοφός λαός μας, λέει ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι οι Grey Gallows πληρούν τα κριτήρια για να γίνουν το “next big thing” της εγχώριας dark wave σκηνής. Με βήματα αργά και σταθερά οδηγούνται προς την αναγνώριση, και με συνέπεια και εργατικότητα κατορθώνουν να παρουσιάσουν ένα αποτέλεσμα εφάμιλλο μεγάλων συγκροτημάτων του εξωτερικού.

LACUNA COIL: “Black Anima”

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, οι Ιταλοί Lacuna Coil επανέρχονται στο προσκήνιο με το ένατο πόνημά τους, με το όνομα “Black Anima”. Σίγουρα η προηγούμενη δουλειά τους “Delirium” (2016) είχε αφήσει με ανάμεικτα συναισθήματα κυρίως τους παλαιότερους οπαδούς της μπάντας, οι οποίοι διαπίστωσαν μία πλήρη στροφή του συγκροτήματος από τις gothic metal καταβολές του “Comalies”, σε κάτι πιο aggresive και metalcore. Φυσικό επακόλουθο των παραπάνω είναι να έχουμε ένα δυσανάλογο και αντιφατικό αποτέλεσμα.

Televisio: “TV2”

Δεύτερη δισκογραφική απόπειρα για τους Φινλανδούς Televisio, οι οποίοι συνεχίζουν το οδοιπορικό τους σε περίεργα και “δυστοπικά” τοπία ηλεκτρονικών ήχων, εμπλουτισμένα από neon και synth wave ρυθμούς, παρουσιάζοντάς μας ένα ταξίδι μοναδικό, από ήχους και σκέψεις μιας άλλης εποχής.

ELECTRIC LITANY

Είναι από τις σπάνιες φορές που ένα συγκρότημα παρουσιάζει τόση μεγάλη εξέλιξη και αναγνωρισιμότητα μέσα από την δουλειά του και τον επαγγελματικό τρόπο που λειτούργει και εκφράζει ελευθέρα τις ανησυχίες του και τις μουσικές του απόψεις. Σίγουρα οι ELECTRIC LITANY αποτελούν το επόμενο “next big thing” που θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι ίδιοι μέσα από τον νέο τους δίσκο “Under A Common Sky” και το επερχόμενο live στο Gagarin 205 στα πλαίσια προώθησης του (μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ το δελτίο τύπου).

SHE PAST AWAY : “Disko Anksiyete”

Πραγματικά μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτή των She Past Away. Ένα τούρκικο συγκρότημα το οποίο  έχει σπάσει τα δεσμά και έχει κατορθώσει να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, προκαλώντας θαυμασμό για όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, αφού από την αφάνεια έχει πετύχει να είναι το αντικείμενο της συζήτησης σε όλους τους gothic - darkwave κύκλους, φανερώνοντας την εξαιρετική δουλεία που κάνουν.

FIELDS OF THE NEPHILIM - Β’ ΜΕΡΟΣ

Ωστόσο τίποτα δεν είναι για πάντα, έτσι και οι Fields of the Nephilim, το 1991 έπαιξαν τις τελευταίες συναυλίες τους στο Λονδίνο στο διήμερο "Festival Of Fire". Το τέλος αυτής της λαμπρής δημιουργικής περιόδου αποτυπώνετε στο live CD "Earth Inferno" και το βίντεο "Visionary Ηeads" και ακολουθεί η συλλογή "Revelations", όπου έχουμε το τέλος εποχής.

FIELDS OF THE NEPHILIM - A’ ΜΕΡΟΣ

“Forever Remain” ίσως η φράση που χαρακτηρίζει απόλυτα ένα συγκρότημα όπως είναι οι Fields of the Nephilim. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε καθοριστικότερη επιρροή και διαμόρφωση από ένα συγκρότημα του οποίου μάλιστα η αποδοχή είναι καθολική από όλο το φάσμα της Underground μουσικής (από τον gothic ατμοσφαιρικό χώρο μέχρι το και το metal). Σε προσωπικό επίπεδο θα τολμούσα να αναφέρω ότι οι Fields Of The Nephilim αποτέλεσαν παράγοντα διαμόρφωσης  χαρακτήρα και σκέψης, με στιγμές που παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή του υπογράφοντα, αφού ακόμη και σήμερα οι Fields παραμένουν κάτι παραπάνω από μια μουσική συντροφιά , αφού έχουν συνδεθεί  με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου.

THE DEAD SOUND: “Cuts”

Ντεμπούτο από τους THE DEAD SOUND με το album “Cuts”, το όποιο έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στους shoegaze κύκλους, ένα δυναμικό ξεδίπλωμα ήχων, ένα ταξίδι σε dark-synth pop ρυθμούς, αναμεμιγμένους με το αθάνατο post punk των ’80s, κυρίως υπό το πρίσμα των JOY DIVISION και με εμφανείς επιρροές από A PLACE TO BURY STRANGERS, THE JESUS AND THE MARY CHAIN, αλλά ακόμη και από τους SOFT MOON.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version