PROJECT RENEGADE: “Order of the Minus”

Θυμάστε εκείνη την εποχή που μεσουρανούσαν συγκροτήματα σαν τους Evanescence, παρασύροντας και άλλους (Within Temptation, Lacuna Coil) σε μια εναλλακτική θηλυκή πλευρά του metal;

Δεν θέλω να γράψω αυτή την ηλίθια ταμπέλα female fronted metal, γιατί θα μου γυρίσουν τα άντερα και θα με φτύσω στα μούτρα. Πίσω σε εκείνες τις εποχές θα ταξιδέψουμε με το ντεμπούτο των Project Renegade, οι οποίοι δεν παίζουν κάτι το νέο, αλλά αντιθέτως ρισκάρουν να παίξουν κάτι που θεωρείται ξεχασμένο και πολυγραμμένο. 

Οι Project Renegade εκμεταλλευόμενοι, τα απόνερα του nu metal κινήματος και έχοντας στην πρώτη θέση τη φωνάρα της Μαριάννας, που φέρνει μνήμες από The Gathering, εκτός όλων των προαναφερθέντων σχημάτων που έχουν στη frontline εκπληκτικές κυρίες, ντεμπουτάρουν με περίφημο τρόπο.

Εξαιρετική παραγωγή, έξυπνες μελωδίες, κομμάτια που φλερτάρουν με την προοδευτικότητα και εξώφυλλο από χέρι που έχει εργαστεί για τους Machine Head και άλλους.

Η κυκλοφορία αποπνέει επαγγελματισμό, αλλά έχει συνάμα έντονο συναίσθημα, που το μεταφέρει εύκολα και απευθείας στον ακροατή. Πως αλλιώς μπορεί να γίνει αφού και στιχουργικά φαίνεται πως οι Project Renegade έχουν σαν κεντρικη φιγούρα τον άνθρωπο και τη σχέση του με την απώλεια στον σύγχρονο κόσμο.

Εξαιρετικές συνθέσεις όπως τα “Liber8”, “The New Joker”, “The Strain” και το “Respirator”, αποδεικνύουν πως οι Project Renegade έχουν μέλλον, αλλά και περιθώριο μεγαλύτερης εξέλιξης που θα τους φέρει κοντά σε περισσότερα mp3 players και στερεοφωνικά.

Οι φίλοι του ήχου να επενδύσουν άφοβα. Οι υπόλοιποι ίσως αποθαρρυνθούν από την περιγραφή μου!

https://projectrenegade.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/prenband

618

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.