MAMMOTH MAMMOTH: “Kreuzung”

Sex, drugs & R ‘n’ R … and beer!

“I’m ready”, δηλώνουν οι εξ Αυστραλίας ορμώμενοι hard/heavy rockers Mammoth Mammoth με το καλημέρα του καινούριου δίσκου, μόνο που εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό που επρόκειτο να επακολουθήσει. Και τί ήταν αυτό; Να μας “πιάσουν απο τα μούτρα” και να μας πετάξουν σε ένα τυφώνα αστείρευτης ενέργειας απο καταιγιστικά riffs και “αλήτικα”, “τσαμπουκαλεμένα” φωνητικά που εναλλάσσονται απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι.

Με το “Kreuzung” (Crossroads) και Ελληνιστί σταυροδρόμι (μόνο τυχαίος δεν είναι ο τίτλος, τουναντίον) να διαδέχεται το προ διετίας “Mount the Mountain”, οι  “high voltage” Αυστραλοί rockers με ανανεωμένο (κατά το ήμισυ) line up τους, μετά τις αποχωρήσεις των original μελών τους Ben Couzens (guitar) και Pete Bell (bass), προσλαμβάνουν τους Marco Gennaro και Kris Fiore αντίστοιχα σε κιθάρα και μπάσο. Με αυτόν τον τρόπο, βγαίνοντας από το “σταυροδρόμι” που είχανε βρεθεί, επιλέγουν τη σωστή κατεύθυνση (προς Βερολίνο μεριά) βρίσκοντας στο πρόσωπο του Richard Behrens (βλ. Samsara Blues Experiment, ο οποίος έχει συνεργαστεί με Kadavar και Heat στο πρόσφατο παρελθόν), τον ιδανικό παραγωγό για να ηχογραφήσουν τον καινούριο δίσκο. Και όπερ εγένετο, “Kreuzung”.

Οι συμπαθείς Αυστραλοί μέσα από 11 rock “δυναμίτες”, επιδίδονται σε ένα hard/heavy/rock ‘n’ roll “όργιο” που χρωστάει πολλά στη Σουηδική σχολή (Hellacopters, Backyard Babies, κ.ο.κ.), κλείνουν το μάτι στο πρώιμο NWOBHM κίνημα, ενώ μέσα απο το “Wanted Man” τιμούν τη μουσική κληρονομιά της χώρας τους (κάπου απο “ψηλά” ή “χαμηλά” ο Malcom και ο Bon φωνάζουν cheers με τα ποτήρια υψωμένα).

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην ηγετική φυσιογνωμία του Mickey Tucker, ο οποίος με τη “χαμαιλεόντεια” φωνή του μεταμορφώνεται, ανάλογα το κομμάτι, και απογειώνει την κάθε σύνθεση, είτε θυμίζοντας Nicke Andersson, είτε Nicke Borg και άλλοτε Ben Ward (άκου Kreuzung) ή ακόμα και … Cronos (άκου Mad World). Ναι, καλά διαβάσατε, εκείνον τον τύπο απο το Newcastle που έπαιζε σε κάποιους “μαυρομέταλλους ροκενρολιάρηδες” ονόματι Venom.

Στην ολότητά του ο δίσκος δεν χωλαίνει πουθενά, “στάζει κ@ύλα, ιδρώτα και μπύρα”, καθώς το νέο line up έχει δώσει φρεσκάδα και νέες ιδέες και αυτό ακούγεται ξανά και ξανά.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 11 πόλεις στην Γερμανία όπου το συγκρότημα θα περιοδεύσει και θα παρουσιάσει ζωντανά τον “μπυροκαπνισμένο” καινούριο δίσκο. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ευελπιστούμε μήπως και ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία και περάσουν από τα μέρη μας (κομματάκι δύσκολο). Μέχρι τότε όμως, μπύρα ανά χείρας και δάχτυλο κολλημένο στο repeat .

https://www.facebook.com/mammothmammothband/

MAMMOTH MAMMOTH – Kreuzung (Official Video)

484

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...