DEEZ NUTS: “You Got Me Fucked Up”

Τι έχει η Αυστραλία σε μεγάλους πληθυσμούς; Η απάντηση είναι καγκουρό. Σαν αυτά θα χοροπηδάς ακούγοντας το έκτο album των Deez Nuts.

Οι Αυστραλοί hardcorers δεν κρύβουν την αδυναμία τους για το hip-hop, αφού το όνομα τους είναι δανεισμένο από τραγούδι του Dr. Dre. Έχοντας στα φωνητικά τη ρυθμική κληρονομιά των rappers, βγαλμένη από την ψυχή του μπροστάρη τους, JJ Peters, οι Deez Nuts μπλέκουν το beatdown hardcore με αρκετές pop-punk εξάρσεις, θυμίζοντας μου άλλοτε τους Sugar Ray ή μια πιο σκληρή εκδοχή των Papa Roach. 

Το “You Got Me Fucked Up” από τη μία σε κάνει να σκέφτεσαι πως κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι το nu metal για να μη σβήσει ποτέ από τις μνήμες μας, από την άλλη σκέφτεσαι, πως η “ευαίσθητη” πλευρά των Αυστραλών, δεν σου κάθεται καλά. Συνολικά, όμως αυτή η εναλλαγή μεταξύ “φλωριάς” και νεοϋορκέζικων breakdowns, συνδυάζεται καλά και δημιουργεί όμορφα, συναυλιακά τραγούδια, όπως το εναρκτήριο “Singalong” ή το “DTDFL4EVA”.

Ακούγοντας το, με κάνει να συμπαθήσω ακόμη περισσότερο τους Deeznuts, αλλά δεν μου προσφέρει κάτι που θα χαρακτηρίσω συνταρακτικό. Οι Αυστραλοί ωριμάζουν όλο και περισσότερο και βρίσκουν τρόπο να ξεχωρίζουν λίγο από τον σωρό, δημιουργώντας προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον. 

Τα 29 λεπτά του “You Got Me Fucked Up” είναι χορταστικά, αλλά όχι κατακλυσμιαία, χορευτικά, αλλά όχι μέχρι εξουθένωσης και σίγουρα δεν θα χαροποιήσουν κάποιους με την εν μέρει, εναρμόνιση του συγκροτήματος με την ευρύτερη “χαζοχαρούμενη” εκδοχή που μέσω της οποίας πλέον, παρουσιάζεται η hardcore μουσική.

Μοιάζω διχασμένος; Σωστά, το θεωρείτε! Μια το ακούω και δεν μου αρέσει, μια το ακούω και μου αρέσει. Δεν μπορώ να καταλήξω…ζητώ τη βοήθεια του κοινού!

551

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.