BLACKSTAR HALO: “Siren”

Υπάρχουν συγκροτήματα που όσο και αν προσπαθήσεις να τους “κολλήσεις ταμπέλες” σχετικά με τί μουσική παίζουν, δυσκολεύεσαι. Ένα από αυτά είναι και οι Blackstar Halo, που με τη νέα τους μουσική πρόταση “Siren” πειραματίζονται αρκετά και καταφέρνουν να αναμίξουν ετερόκλητα πράγματα, πετυχαίνοντας να βγάλουν έναν αρκετά ενδιαφέρον, σύγχρονο metal δίσκο.

Οι Blackstar Halo αρχικά σχηματίσθηκαν το 1999 στη Φινλανδία. Εκείνη την εποχή το όνομα του συγκροτήματος ήταν Downfall. Το 2009 αποφάσισαν να αλλάξουν “μουσική κατεύθυνση” και να μετασχηματιστούν στο τωρινό συγκρότημα. Το 2010 κυκλοφορούν το πρώτο τους album το “Illuminated” και εννέα χρόνια μετά μέσω crowdfunding έρχεται η σειρά του “Siren”. Παραγωγή στο δίσκο έχουν κάνει οι ίδιοι οι Φινλανδοί, στο Fascination Street Studios και το mastering έχει αναλάβει ο Jens Bogren. Στο album οι συνθέσεις μιλάνε για τους κάθε είδους πειρασμούς που μπορούν να αποπροσανατολίσουν κάποιον από το σκοπό του, όπως δηλώνει εύστοχα και ο τίτλος του δίσκου. Κάθε τραγούδι είναι μία ξεχωριστή ιστορία, άρα μιλάμε για ένα concept δίσκο με την ευρύτερη έννοια.

Όσο απλό είναι το μήνυμα στιχουργικά που θέλουν να περάσουν οι Blackstar Halo, άλλο τόσο πολύπλοκη αποδεικνύεται η μουσική τους. Στα σαράντα επτά λεπτά που διαρκεί ο δίσκος, γίνεται ο “κακός χαμός” από επιρροές. Θα βρείς In Flames, Him, Soilwork, Helloween, Devin Townsend, Gamma Ray, Iron Maiden, Rammstein, Metallica, Disturbed και σίγουρα έχω ξεχάσει δύο τρία συγκροτήματα ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκα 7-8 ακροάσεις για να δω “που το πάνε” τα παλικάρια και παρόλο που ένα “μούδιασμα” στην αρχή το είχα, από ένα σημείο και μετά μπορώ να πω ότι με κερδίσανε. Χρειάζεται μεγάλη μαεστρία για να ταιριάξεις όλες αυτές τις επιρροές μαζί και να μην τα “κάνεις θάλασσα”. Βέβαια δεν τους βγαίνει πάντα, αλλά τα περισσότερα τραγούδια θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον και θα σε κάνουν να “χτυπηθείς” μαζί τους. Σαν μπάντα είναι αρκετά “δεμένοι”, και αυτό φαίνεται και στα τραγούδια του δίσκου στα οποία βγάζουν πολύ ενέργεια. Αρκετά καλά έχουν πάει και στον τομέα της παραγωγής, παρόλο που την έκαναν οι ίδιοι, με τον ήχο να έχει τον απαραίτητο “όγκο” και επίσης τα πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία που έχουν, δένουν αρμονικά στις συνθέσεις τους. Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα “The Queen”, που είναι μία σύνοψη του τι θα ακούσεις στο album και το εναρκτήριο “Bleeding Red Door”, που είναι πιο κοντά σε ό,τι μας έχουν παρουσιάσει οι In Flames τα τελευταία χρόνια. Επίσης, αρκετά καλό είναι το “Wolf the Mender”, που θα μπορούσε να είναι και σε δίσκο των Him.

Συμπερασματικά το “Siren” είναι ένας δίσκος που θέλει το χρόνο του, με τους Blackstar Halo να καταφέρνουν να μετουσιώσουν τις αρκετές επιρροές τους σε έναν πολυεπίπεδο δίσκο, που έχει να προσφέρει στους ακροατές τους. Πιστεύω ο επόμενος δίσκος να μην αργήσει τόσο πολύ, γιατί αυτοί οι Φινλανδοί δείχνουν ότι “το κατέχουν το τόπι”.

https://www.facebook.com/blackstarhalo/
 
Blackstar Halo – The Queen

554

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.