THE DEAD SOUND: “Cuts”

Ντεμπούτο από τους THE DEAD SOUND με το album “Cuts”, το όποιο έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στους shoegaze κύκλους, ένα δυναμικό ξεδίπλωμα ήχων, ένα ταξίδι σε dark-synth pop ρυθμούς, αναμεμιγμένους με το αθάνατο post punk των ’80s, κυρίως υπό το πρίσμα των JOY DIVISION και με εμφανείς επιρροές από A PLACE TO BURY STRANGERS, THE JESUS AND THE MARY CHAIN, αλλά ακόμη και από τους SOFT MOON.

Υπεύθυνος για τον δίσκο και mastermind γενικά του συγκροτήματος, είναι ο Karl Brausch (Love A, Matches, Freiburg), ο οποίος παρουσιάζει το “ηχητικό τοπίο” που μας συντροφεύει μέσα από αυτά τα 9 τραγούδια, που υπαγορεύουν τον σύγχρονο ρυθμό της ζωής. Άλλωστε, ο κόσμος πλέον είναι ένας συνεχής θόρυβος, μία “διαστροφή” από ήχους, που σε τρελαίνουν και σε προτρέπουν να χαθείς στις σκιές.

Οι ρυθμοί είναι λιτοί και απέριττοι, τα όργανα είναι πλέον τα βασικά, η απλότητα των συνθέσεων είναι καθοριστική για το ηχητικό αποτέλεσμα που πραγματικά εξιτάρει και μας ταξιδεύει στον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την απόδραση…

Το “Cuts” είναι το ιδανικό soundtrack για τις βραδινές εξορμήσεις, είναι η έξοδος από την καθημερινότητα και το τέλμα που μας περιβάλλει, είναι άρνηση απέναντι στο λογικό και το κατεστημένο. Οι στίχοι έχουν φανερό στόχο τη λύτρωση και την εξιλέωση για όσα “δηλητηριάζουν” την ψυχή μας.

Τα μηνύματα του “Cuts” αφορούν την “θαμπή” ζωή, ένα concept βασισμένο σε μελαγχολικές διαθέσεις και ένα μοτίβο επαναλαμβανόμενο, χωρίς ουσία για κάθε  πραγματική ύπαρξη.

Οι THE DEAD SOUND δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν τις ζωές μας, σίγουρα όμως μας προσφέρουν μία εναλλακτική μουσική, με ρυθμούς και εντάσεις που θα μας συντροφεύουν στις προσωπικές μας στιγμές.

Ένα εσωστρεφές album, που αναβιώνει παρελθοντικές, μουσικές μνήμες με σύγχρονη οπτική, που αφορά τους προβληματισμούς μας. Σίγουρα δεν έχουμε την “αποκάλυψη”, αλλά ένα όμορφο δείγμα, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη. Αν με ρωτούσαν να ξεχωρίσω τραγούδια, θα απαντούσα δίχως δεύτερη σκέψη τα “Here With You”, “Alone”, “Do You Fear”, “Kill This Love”. Εύγε στα παιδιά! Αναμένουμε με ανυπομονησία, περισσότερα στο μέλλον.

THE DEAD SOUND – Do you fear?

507

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».