UNKNOWN DECOY: “Seeking The Sun” EP

Τελικά, πρέπει να έχει κάτι ο αέρας, κάτι το νερό ή ακόμα και ο καιρός στις Σκανδιναβικές χώρες και έχουν τέτοια μουσική εξέλιξη. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το πώς “παράγονται” τόσες πολλές και ενδιαφέρουσες μπάντες εκεί πάνω. Οι Unknown Decoy, είναι ένα από τα τελευταία “επιτεύγματα” της Φινλανδικής σκηνής και το νέο τους album με τίτλο “Seeking The Sun”, έρχεται να μας πείσει για του λόγου το αληθές.

Οι Φινλανδοί heavy rockers, δημιουργήθηκαν το 2018 και η πρώτη τους επίσημη δισκογραφική προσπάθεια είναι το EP “Seeking The Sun”. Η μπάντα, συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο το old school rock ‘n’ roll με το μοντέρνο metal, έχοντας και κάποια alternative “περάσματα”, που και που, μέσα στα κομμάτια.

Το album, θα έλεγα ότι είναι “πρότυπο” στο πως θα πρέπει να κινηθεί μία νέα μπάντα που θέλει να παίξει μοντέρνο metal. Είναι τρομερή η ικανότητα του group να βάλει στο δικό του μουσικό “καλούπι”, τις old school επιρροές του και να δημιουργήσει έναν δικό του heavy rock ήχο. Πέραν του rock στοιχείου του δίσκου, οι Unknown Decoy πρόσθεσαν και κάποια brutal φωνητικά, που είναι η “μόδα” της εποχής μας και ενώ είναι ένα ανάλαφρο album με αυτή την απλή κίνηση το μετέτρεψαν σε αρκετά heavy και “ανεβαστικό”.

Όλα τα κομμάτια του δίσκου, είναι “πλασμένα” στο ύφος που θέλουν να περάσουν οι Unknown Decoy. Έτσι από το αρκετά high “Davaj!”, περνάς στο “Test Animal” όπου πρωτοεμφανίζονται τα brutal φωνητικά και από το heavy “Praise The Sun”, πας στην πιο μοντέρνα εκδοχή της μπάντας με το “The Men” και κλείνεις με το “Flash”. Νομίζω, ότι ενδεικτικό του ήχου του group είναι σίγουρα το “Praise The Sun”, όπου η ανάμιξη του old school rock ‘n’ roll με το σημερινό metal είναι προφανής.

Σίγουρα, πρόκειται για μία εξαιρετική κυκλοφορία όσον αφορά τον ήχο του σήμερα. Οι Unknown Decoy, πειραματίστηκαν και πέτυχαν έναν ιδιαίτερο ήχο, που τους κάνει να ελπίζουν σε μία καλύτερη συνέχεια. Τα πέντε τραγούδια του EP, σίγουρα έχουν μία φωτεινή “αχτίδα” προσέγγισης σε σχέση με το “σκοτεινό” καιρό της πατρίδας τους. Μία full length κυκλοφορία, ίσως μας πείσει περισσότερο για τις προθέσεις της μπάντας, αφού σε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια τα αποτελέσματα είναι πιο σαφή. Η αρχή έγινε πάντως…

https://www.facebook.com/UnknownDecoy/

486

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.