8 + 1 λόγοι για να ΜΗΝ πας στο Athens Rocks Festival

Κάθε χρόνο, οι προμότερζ πασχίζουν να φέρουν τον ελληνικό λαό, όλο και πιο κοντά στο έρεβος και στο χείλος της ψυχικής καταστροφής.

Δεκάδες διαβολικά και τριβολικά συγκροτήματα παρελαύνουν στα φεστιβάλζ και τους συναυλιακούς χώρους, διαδίδοντας τη βαβούρα τους, απομακρύνοντας το βέρο εγχώριο ακροατή από τη μουσική πεμπτουσία των μπουζουκιών. 

Το Rockway.gr, θεωρεί χρέος του να προστατεύσει το φιλακροάμον κοινό και παραθέτει 8+1 λόγους, προκειμένου να αποφύγετε το φετινό Athens Rocks.

01. Οι Ζλέηερ: Αιματοβαμμένοι Ούννοι που ουρλιάζουν ακατάπαυστα και παίζουν το ίδιο κομμάτι από το 1983, απλά με καλύτερη παραγωγή πλέον. Πεντάλφες, εξάλφες, επτάλφες και βάφλες, με μουσική από κατσαρολικά κι άπλυτες μασχάλες. Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε πως οι άνθρωποι δεν έχουν πάει ούτε σε μια παράσταση στο Μέγαρο; Και τι κάνετε σε κάθε τους live; Χτυπιέστε μεταξύ σας και τρέχετε γύρω γύρω, χορεύοντας την τσιγκολελέτα, αντί να κουνάτε γοφούς απάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά τραπέζια. Έλεος, μάθετε μπαλίτσα.

02. Το γήπεδο της Λεωφόρου: Το γήπεδο κύριοι είναι για να βγάζουμε τα κόμπλεξ μας και τα εσώψυχά μας, φωνάζοντας συνθήματα γεμάτο ευχές για τις μητέρες των αντιπάλων κι όχι για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι για να πετάμε καρέκλες ο ένας στον άλλον και να βιαιοπραγούμε κι όχι για να τραγουδάμε σατανικά τραγουδάκια. Είναι για να βγάλουμε τον προπονητή από μέσα μας κι όχι για να ψάξουμε τη φιλόμουση φύση μας. Και είναι κι ανοιχτό. Θα πουντιάσετε όσοι πάτε, γιατί θα είστε και ιδρωμένοι.

03. Οι Rotting Christ: Ου, σιξ σιξ σιξ, αλί, αλί και τρισαλί και η Παναγιά η Γλυκοφιλούσα μαζί μας. Ο λόγος που έχουμε μνημόνια και το μεγαλύτερο πλήγμα της εγχώριας σκηνής. Οι συνθέσεις τους, όχι μόνο προσηλυτίζουν, αλλά μας ψεκάζουν κιόλας. Το μόνο καλό είναι πως, παρότι τραγουδάνε σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους, είναι λες κι ακούς πάντα ελληνικά, οπότε μπράβο στην προσπάθεια διάδοσης της ελληνικής προφοράς. Κατά τα άλλα, αφήστε τον Σάκη και πιάστε τα πατερημά, γιατί δε σας βλέπω καλά! Επίσης, τι “νον σέρβεαμ” ρε φλώροι; Κι εμάς πέφτει ο σέρβερ, δεν έχουμε βγάλει και κομμάτι για αυτό!

04. Το Μετρό Αμπελοκήπων: Φεστιβάλ που διεξάγεται απέναντι ακριβώς από στάση του μετρό, δεν είναι φεστιβάλ. Πού ακούστηκε να σε βολεύουν τα Μέσα για να μεταβείς στον προορισμό σου; Αν δεν ταλαιπωρηθείς και λίγο μέχρι να φτάσεις, πού είναι η γλύκα; Κι αντί να πάρετε αμάξι, να αράξετε με την καφεδάρα σας στην κινησούλα, να παρκάρετε και 3 χιλιόμετρα μακριά, θα πάτε με μετρό, σαν τους πληβείους; Πόσο μπασκλασαρία, πια; 

05. Οι Leprous: Μπορεί να μην είναι εξίσου μπρουτάλ, αλλά μη σας ξεγελάνε τα φρου-φρου και τα ντεκαβλέ αρώματα που εκπέμπουν οι συνθέσεις τους. Όλο “λα-λα-λα”, μελωδίες κι αρμονίες, αλλά κατά βάθος κι αυτοί ακόλουθοι του Βελζεβούλη είναι και τεχνηέντως απομακρύνουν τον κόσμο από το σπάσιμο των πιάτων και τα ρυθμικά παλαμάκια, έθιμα που βρίσκουν ρίζες στην αρχαιότητα. Και στο κάτω κάτω, τι μέτσολ είναι αυτό, άπαξ και δε σου βγάζει τρίχα στο στέρνο; Αν θέλετε ποιότητα, να πάτε στο Ρέμο και στη Μποφίλιου, σαν φυσιολογικοί αστοί! 

06. Η ημερομηνία διεξαγωγής: 13 Ιουλίου, μέσα στο κατακαλόκαιρο, θα τρέχετε στο κέντρο της Αθήνας, για ποιο λόγο; Να φύγετε, να πάτε αλλού, να κάνετε διακοπές σε Μύκονο και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι μπαμπουίνοι, τέτοιοι που είστε εσείς οι ροκάδες. Να πάτε στα κλαμπάκια που έχουν ερκοντίσιο, ή στην παραλιακή να ανοίξετε καμιά μπελβεντέρε. Σας το είπα και πριν: θα ιδρώσετε εκεί πέρα και θα κρυώσετε και θα έχει δίκιο μετά η μάνα σας που θα γκρινιάζει. 

07. Οι Suicidal Angels: Καλώς τα δικά μας τα παιδιά, τα ζουμπουρλούδικα. Πάτε καλά ρε; Κλείσατε που κλείσατε του άλλους, φέρνετε κι αυτούς εδώ τους thrash-ύδειλους; Και τι με νοιάζει που οργώνουν τα εξωτερικά με συναυλίες; Όλο τάπα-τούπα, μας πήραν τα αυτιά οι σατανιόλ αλήτες! Βγάλτε ρε μια μπαλάντα να χορέψουμε με το αίσθημα, να πετάξουμε και κανένα λέλουδο! Α, κι αν η προφορά δε θυμίζει κάτοικο του Memphis, Tennessee, με διδακτορικό από το Michigan, δεν έχει νόημα, να τα λέμε κι αυτά! Γκόμενα δε βγάζετε με δαύτους πάντως, σας το λέω!

08. Τα αφιερώματα: Τόνοι ιντερνετικής μελάνης καταναλώνονται ήδη και το σπαμ είναι εφάμιλλο με εκείνο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να γίνει πλύση εγκεφάλου και μιλιούνια μεταλλάδων να κατακλύσουν το Athens Rocks. Νισάφι πια, δε θέλουμε άλλες συναυλίες, περισσότερη γέμιση στα κρουασάν ζητάμε και λιγότερο αέρα στα πατατάκια! Τι δεν καταλαβαίνετε; ΗΡΕΜΑ ΤΟ ΛΕΩ!

Bonus- Η τελευταία εμφάνιση των Ζλέηερ στην Ελλάδα: Χεστήκαμε! Και οι Άκτιβ οι Μέμπερ έχουν κάνει 127 τελευταίες εμφανίσεις, δε θα συγκινηθούμε τώρα με τους τυχάρπαστους τους μαλλιάδες. Αν είναι μάγκες, ας κάνουν 32 reunion, σαν τους Πυξ-Λαξ, αλλά σιγά μην έχουν τόσο λαό να τους ακολουθεί και να καπνίζει τσιγάρα σαν μεγάλη κιμωλία. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

432

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.