SAMMAL: “Suuliekki”

Οφείλω να παραδεχτώ την επιμονή των Sammal σε αυτό που κάνουν, από την άλλη, μάλλον δεν έχουν διάθεση να βγουν εκτός συνόρων…

Το τρίτο full length των συμπαθέστατων Φινλανδών, βουτά για μια ακόμη φορά βαθιά στα ‘70s και ταξιδεύει τον ακροατή σε άλλες εποχές, μόνο που το σχήμα εξακολουθεί να ερμηνεύει τις συνθέσεις του στη μητρική του γλώσσα. Κι όπως είχα αναφέρει και παλαιότερα, αυτό ενδεχομένως να έχει περισσότερο νόημα σε folk κυκλοφορίες, αλλά σίγουρα όχι σε revival. 

Παραβλέποντας το ακατανόητο στιχουργικό ποιόν, το συγκρότημα παραμένει πιστό στον ηχητικό δρόμο που ξεκίνησε από το 2014 και μετά, ενστερνίζοντας πλήρως την έννοια του classic rock στις συνθέσεις του, αγναντεύοντας νωχελικά, αλλά και με σεβασμό, τις απαρχές των προ (σχεδόν) 50ετίας ηρώων του ιδιώματος. 

Πολλά περισσότερα δεν μπορώ να πω… Από τότε που γνώρισα τους Sammal, θεωρώ πως είναι κρίμα να αυτοπεριορίζονται, αλλά στην τελική είναι επιλογή τους. Από μουσικής άποψης, ένα πολύ ευχάριστο έδεσμα που θα χαροποιήσει τους παρελθοντολάγνους, το οποίο ίσως και να ξενίσει αρκετά αυτιά, ελέω φινλανδικών. Άπαξ όμως και παραμερίσεις το θέμα της γλώσσας, σε περιμένει μια εξαιρετική ‘70s δουλειά!

494

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.