SECRET ILLUSION: “Awake Before the Dawn”

Μια ακόμη ελληνική μπάντα, η οποία έχει περάσει από σαράντα κύματα και λογής αλλαγές στο line up της, αλλά προς τιμήν της, δεν το βάζει κάτω.

Οι Secret Illusion φτάνουν αισίως στο τρίτο τους full length, το οποίο, εύλογα, αποτελεί και την πιο ολοκληρωμένη δουλειά τους, ως σήμερα. Ο χρόνος άλλωστε σε ωριμάζει και ξεκαθαρίζει το τι θες να κάνεις.

Η αγάπη του group για τους Stratovarius είναι έκδηλη από τα πρώτα του κιόλας βήματα και δε θα έλειπε φυσικά κι από το “Awake Before the Dawn”, το οποίο όμως (όπως και οι προκάτοχοί του) δεν αποσκοπεί στο να κοπιάρει τους μέντορές του, αλλά να αναβιώσει τη μουσική τους, μέσα από τη δική του συνθετική ματιά. Και με βάση αυτό, ο δίσκος καταναλώνεται σαν γλυκό οινόμελο μέσα στο καταχείμωνο, με κομμάτια τα οποία σε ταξιδεύουν σε mid 90’s και early ‘00s εποχές, όταν δηλαδή το ιδίωμα βρισκόταν στα ντουζένια του.

Αναπόφευκτα δε θα αλλάξει τη μουσική τροχιά της γης (φαντάζομαι δεν είναι κι αυτό το ζητούμενο των Secret Illusion), αλλά θα χαροποιήσει τους παουεράδες, μιας και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που αγαπήθηκαν στο είδος. Τίγκα μελωδικές γραμμές, sing-along refrain, σκαλωτικά πληκρτάκια και riff-άκια, δισολίες, uptempo συνθέσεις, επικές στιγμές και γενικά μια αύρα “trust-me-i-know-what-I’m-doing”. Δεν είμαι σίγουρος το κατά πόσο λειτουργεί σωστά η εναπόθεση των τριών μεγάλων, σε διάρκεια, συνθέσεων στο τέλος, αλλά οκ, αυτό μάλλον είναι λεπτομέρεια. 

Εν κατακλείδι, 60 λεπτά ατόφιου μελωδικού power metal, από ένα σχήμα που αν μη τι άλλο, διαθέτει μεράκι κι αγάπη για αυτό που κάνει. Για τους λάτρεις της σκηνής, μια τίμια πρόταση, η οποία δείχνει μεν ηχητικά ετεροχρονισμένη, αλλά διατηρεί την εγχώρια φλόγα του ιδιώματος. Ας ελπίσουμε το επόμενο βήμα να έρθει συντομότερα. 

667

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.