INCERTAIN: “Rats In Palaces”

Ολοκαίνουργιο group οι Incertain, μας έρχονται από τη Γερμανία και γεννήθηκαν το 2012.

Δεν είναι από τα συγκροτήματα που όλα τα μέλη τους έχουν περάσει από 2-3 μπάντες στο παρελθόν αλλά ούτε  που έχουν ταυτόχρονα άλλα 10 projects.

Αφού λοιπόν έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε μικρά clubs της περιοχής τους αλλά και σε κάποια μεγαλύτερα fest, έφτασε η ώρα για το 1ο τους ολοκληρωμένο album που κυκλοφορεί μέσω της Pride & Joy Music. Η μουσική που καταπιάνονται είναι μια μίξη της ταχύτητας του thrash με τη βαρβαρότητα και τον όγκο του death metal.

Οι επιρροές τους  δε σταματούν στη μεγάλη γερμανική thrash σκηνή αλλά πάνε και στην άλλη πλευρά του ατλαντικού σε μπάντες όπως οι Overkill και οι Testament. Οι αναφορές στο death metal οφείλονται στη βαρβαρότητα των φωνητικών, στα mid-tempo σημεία καθώς και στον όγκο των riffs. Κάποιες στιγμές στο album ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο προσθέτοντας μελωδία στην εξίσωση, αλληλοπλεγμένη με groove metal ήχους.

Από τη στιγμή που οι Incertain καταφέρνουν και μπλέκουν τόσα στοιχεία δημιουργώντας ένα ομοιογενές αποτέλεσμα με απόλυτα προσωπικό χαρακτήρα, εγώ δεν έχω παρά να τους βγάλω το καπέλο. Κάνει την έκπληξη εδώ η Pride & Joy με ένα album που είναι έξω από τα νερά της.

ΥΓ Για το άτομο στο οποίο ανήκει το λαρύγγι των Incertain δε θα πω λέξη. Για δείτε το video λίγο…

439