RINGS OF SATURN: “Ultu Ulla”

Πολύ ιδιαίτερο συγκρότημα οι Rings Of Saturn.

Επανέρχονται 3 χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία και εξαργυρώνουν την επιτυχία του “Lugal Ki En” με συμβόλαιο στη Nuclear Blast. O νέος τους δίσκος φέρει τον τίτλο “Ultu Ulla” και για μια ακόμα φορά παραμένει διαστημικός.

Η λέξη deathcore με την οποία πολλοί τους χαρακτηρίζουν είναι μάλλον “μίζερη” και δεσμευτική, ενώ αν μπει κι ο παράγοντας technical death metal στην εξίσωση, τα πράγματα γίνονται κάπως καλύτερα αλλά και πάλι κάτι λείπει.

Βλέπετε είναι τόσο διαπλανητική και space η αισθητική των Rings Of Saturn που τίποτα γήινο δεν μπορεί να τους περιγράψει σωστά. Τρελές εναλλαγές, εξωγήινες κιθάρες που θα έκαναν τον ET να γίνει ο μεγαλύτερος οπαδός τους, breakdowns, τρελοί ρυθμοί που εν αρχή θα ανεβοκατέβαζαν το κεφάλι σου αλλά στη συνέχεια θα το ανάγκαζαν να στροβιλίζει γύρω από τον άξονα του σώματος σου και εναλλαγές ανάμεσα σε brutal φωνητικά και scream growls σχολής Dani Filth.

Κι ανάμεσα στο μαθηματικό παίξιμο, υποβόσκουσες μελωδίες, που αποδεικνύουν ότι το συναίσθημα δεν είναι μόνο ανθρώπινο προτέρημα.

Διαγαλαξιακό άκουσμα το “Ultu Ulla” που αποδεικνύει την  ύπαρξη metal μουσικής στο σύμπαν και χαρακτηρίζεται ιδανικό για ανήσυχα μυαλά. Μην το αφήσετε να περάσει έτσι. Σύντομα θα ταξιδέψει έτη φωτός μακριά.

563