BADGE: “If It Hurts It Must Be Good”

Μερακλίδικο hard rock.

Κι αυτό για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη που αρχίζει από “πουτα” και τελειώνει σε “νιάρικο”, η οποία είναι και η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας το νέο album των Σουηδών Badge. Όσο δηλαδή “ιδιαίτερος” είναι και ο τίτλος της δουλειάς αυτής…

Ο ακροατής στα 40’ του album θα έρθει αντιμέτωπος με μια πολύ ιδιαίτερη αλληλουχία και μίξη ήχων. Από τα punk στοιχεία του εναρκτήριου “Reap What You Sow”, θα περάσει στην άκρατη τεχνικότητα του “The Game” κι από εκεί στο bluesy “Trapdoor” ή στο country “In The Eye Of The Storm”. Όλα αυτά τα είδη περιπλέκονται σε ένα σύνθετο άκουσμα που προφανώς δεν είναι για όλους, αλλά αυτό είναι ακριβώς που χαρίζει στο “If It Hurts It Must Be Good” μια όμορφη ιδιαιτερότητα.

Στην τελική, το να καταφέρνεις να κάνεις τόσα τραγούδια να ακούγονται διαφορετικά αλλά και ταυτόχρονα να διατηρείς μια ροή και ένα συμπαγές αποτέλεσμα στο δίσκο σου δεν είναι και τόσο εύκολο. Προφανώς και δε χρειάζεται να γίνει καμιά αναφορά στην  τεχνική αρτιότητα των μουσικών που παίζουν στο album. Είναι κάτι που από τις πρώτες νότες γίνεται προφανές.

Αλήθεια, είπε κανείς ότι η προοδευτική μουσική χρειάζεται δαιδαλώδεις συνθέσεις για να αναδειχθεί; Για δείτε λοιπόν τι κάνουν οι Badge σε 3λεπτα και 4λεπτα κομμάτια… Από τα πιο ενδιαφέροντα ακούσματα το τελευταίο διάστημα.

ΥΓ. Ενώ στο press release της Pride & Joy Music αναφέρεται ότι πρόκειται για το νέο album των Badge, με ένα γρήγορο ψάξιμο στο net καταλαβαίνει κανείς ότι τα κομμάτια είναι εκεί έξω από το 2015 και μάλιστα υπάρχει και κυκλοφορία από άλλη εταιρία. Η φράση που χρησιμοποιείται στο press release είναι “Their new album” If It Hurts It Must Be Good” will be available via Pride & Joy Music from July 28th, 2017.” Απλά για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.   

624