BLISS OF FLESH: “Empyrean”

Με συμβόλαιο στη συντοπίτισσά τους, Listenable records, εξαργύρωσαν την (σχετική) επιτυχία των 2 προηγούμενων album τους οι Γάλλοι Bliss Of Flesh.

Έτσι, επιστρέφουν 4 χρόνια από την τελευταία τους δουλειά για να κλείσουν αυτό που οι ίδιοι ξεκίνησαν το 2009. Μια τριλογία, βασισμένη στη Θεία Κωμωδία του Δάντη.

Οι Bliss Of Flesh μουσικά δεν αστειεύονται καθόλου. Ισορροπώντας ανάμεσα στο black και το death metal, παρουσιάζουν 8 συνθέσεις με μέση διάρκεια τα 6 λεπτά. Ξυραφιαστά riff, ατελείωτα blast beats, φωνητικά που ακολουθούν τη μουσική, άλλοτε σε brutal ύφος και άλλοτε σε σκισμένα growls. Κάποια επικά σημεία και ακουστικά περάσματα συνδράμουν στη δημιουργία μιας σκοτεινής ατμόσφαιρας που συνεπαίρνει τον ακροατή σε ένα μακάβριο ταξίδι. Καλή παραγωγή που μέσα στο χάος αναλαμβάνει να τοποθετήσει όλα τα όργανα στη θέση τους και το κάνει με επιτυχία.   

Χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό και χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά για αντοχή του στο χρόνο, το “Empyrean” είναι μια άκρως επαγγελματική και αξιόλογη πρόταση στο χώρο του μελωδικού blackened death metal.

558