DENY THE URGE: “As Darkness Falls”

Εννέα χρόνια χρειάστηκε το τρίο από τη Γερμανία για να βγάλει νέα δουλειά και να απασχολήσει ευχάριστα τα αυτιά μας με το οργισμένο old school death metal του.

Οι Deny the Urge έχουν ξεκάθαρα μεγαλώσει με την ακραία σκηνή των ‘90s και λογικά κοιμούνται με τη φωτογραφία των Morbid Angel κάτω από το μαξιλάρι τους, μπολιάζοντας τα full length τους με τις ανάλογες επιρροές.

Το τρίτο τους πόνημα, “As Darkness Falls”, δεν αλλάζει μουσική πλεύση, έστω κι αν πέρασε τόσο διάστημα από το “Blackbox of Human Sorrow” του 2008. Η κύρια διαφορά είναι στο ότι από πλευράς παραγωγής, το σχήμα δεν προσπαθεί να ακουστεί σάπιο, προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις old school καταβολές του. Αντίθετα, φροντίζει να εναποθέσει τα ηχητικά “πιστεύω” του στο πεντάγραμμο, “λερώνοντας” τις συνθέσεις καθαυτές.

Το καλό με το “As Darkness Falls” είναι πως διαθέτει καλό υλικό, ενώ παράλληλα δεν αποτελεί μια κόπια των ηρώων του συγκροτήματος, ασχέτως εάν μουσικά παραπέμπει σε αυτούς. Το κακό είναι πως οι Deny the Urge δεν είναι πρωτοκλασάτο όνομα, με αποτέλεσμα το δισκάκι, ενδεχομένως, να μην βρει το δρόμο του σε πολλά σπίτια, κι έτσι κομμάτια όπως τα “Altar of Addiction”, “On the Surface”, “Infected Curses”, “Perfect Disguise”, “The Processing” και το ομώνυμο, να μην κουνήσουν όσα κεφάλια θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες.

Όπως και να έχει, το συγκρότημα κάνει μια γενναία επιστροφή και μας παραδίδει ένα πραγματικά αξιόλογο death metal album, για το οποίο οι διδάξαντες της παλαιάς σχολής θα είναι περήφανοι. 

525

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.