HELKER: “Firesoul”

Heavy metal υψηλής ποιότητας μας προσφέρουν οι εξ Αργεντινής προερχόμενοι Helker.

Το “Firesoul” είναι το 2ο αγγλόφωνο album της μπάντας, τη στιγμή που η δισκογραφία τους απαριθμεί συνολικά 5 με τα πρώτα 3 εξ αυτών να είναι στη μητρική τους γλώσσα.

Μεγάλο ατού τον Helker είναι ο τραγουδιστής τους Diego Valdez. Ένα γνήσιο μεταλλικό λαρύγγι που έχει σπουδάσει στη μεγάλη του Dio σχολή και μας χαρίζει εδώ κάποιες πολύ καλές ερμηνείες. Μουσικά οι Helker κινούνται κάπου στο heavy/power με πολύ ωραίες μελωδίες, εξαιρετικές φωνητικές γραμμές και γενικότερα πολύ προσεγμένες συνθέσεις. Υπάρχουν και κάποια πλήκτρα που είναι κυρίως συνοδευτικά και δεν αφαιρούν τίποτα από το μέταλλο του album.

Συνθέσεις σαν το “The One”, που είναι mid tempo και δίνει ακόμα πιο μεγάλη έμφαση στη μελωδία, γλυκοκοιτάζουν μέχρι και το μελωδικό hard n heavy όπως περίπου μας το δίνουν και οι Allen/Lande στα προσωπικά τους album. Το συγκρότημα πάντως που μου φέρνουν πιο πολύ στο μυαλό είναι οι Astral Doors κυρίως για την κοινή συνιστώσα του Dio στους τραγουδιστές των δύο συγκροτημάτων.

Πολύ καλή η δουλειά των Helker, με ευκολομνημόνευτες αλλά και εμπνευσμένες συνθέσεις, θα αναζητήσει ξανά και ξανά το χώρο της στην υποδοχή του cd player σας. 

477