FIT FOR AN AUTOPSY: “The Great Collapse”

Τέταρτο full length για το deathcore παρεάκι από το New Jersey, δεύτερο με τον Joe Badolato πίσω από το μικρόφωνο και πρώτο με τον Peter “Blue” Spinazola στο μπάσο.

Γενικά οι Fit For an Autopsy δεν έχουν και την καλύτερη φήμη σε ό,τι αφορά τη μονιμότητα στο line-up, με μοναδικά ιδρυτικά μέλη το κιθαριστικό δίδυμο των Will Putney και Pat Sheridan.

Πέραν όμως των σχετικά συχνών αλλαγών, το σχήμα διαγράφει μια εξαιρετική πορεία, με την κάθε του κυκλοφορία να αποτελεί έναν mini-μποναμά για τους fan του είδους, με το “The Great Collapse” να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το “Absolute Hope Absolute Hell” του 2015, κάνοντας σαφές πως το συγκρότημα έχει έρθει για να γράψει ιστορία στο ιδίωμα.

Με larger than life παραγωγή (δια χειρός Putney) και τη συνήθη επιθετική χροιά, το νέο album των Fit For an Autopsy βαράει στο ψαχνό, έχοντας ως σύμμαχο την σκοτεινή ατμόσφαιρα που αναβλύζει από κάποιες συνθέσεις, απόρροια τη σύγχρονης σαπισμένης και χαώδους κοινωνίας, η οποία αντικατοπτρίζεται στιχουργικά στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου.

Μοιρασμένο σε δίκασες και beatdowns, αλλά μόνιμα τεχνοτροπικό, με έντονο άρωμα Gojira (πχ “Heads Will Hang” και “Black Mammoth”), η τέταρτη δουλειά των αμερικανών κοιτάει στα ίσα τον προκάτοχό της (ο οποίος αποτελεί και την καλύτερη στιγμή της μπάντας) και το μόνο που τη σταματά από την αναπόφευκτη σύγκριση στις λεπτομέρειες είναι το νεαρό της κυκλοφορίας, με τον χρόνο (και τις ακροάσεις) να χρίζονται ως τελικοί κριτές.

Κατ΄ εμέ, με αυτό το album, οι Fit For an Autopsy δείχνουν πως έχουν όρεξη και διάθεση να εξερευνήσουν ακόμη περισσότερο τον ήχο τους και δίχως να παρεκκλίνουν τελείως (όπως οι Suicide Silence) από τη μουσική τους ταυτότητα, καταφέρνουν και δίνουν σαφή σημάδια για το τι αποσκοπούν στο μέλλον, ικανοποιώντας παράλληλα τους οπαδούς τους.

Εν ολίγοις, το “The Great Collapse” αποτελεί μια ακόμη εξαιρετική δισκογραφική κίνηση εκ μέρους της μπάντας, προσεγμένη από κάθε άποψη σε σημείο που, μοιραία, συγκαταλέγεται άνετα στις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που διανύουμε, πρωτίστως στο είδος της, αλλά και (γιατί όχι) γενικά.

510

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.