IN THOUSAND LAKES: “Age Of Decay”

Άλλη μια επιστροφή ξεχασμένης μπάντας-πυροτεχνήματος των 90s έχουμε εδώ.

Οι Ισπανοί από το Bilbao, In Thousand Lakes, είχαν κυκλοφορήσει ένα demo το 1996 και το πρώτο album τους (και μοναδικό έως σήμερα) “Lifeless Waters…” το 1998 για να διαλυθούν λίγο αργότερα. Το 2013, δυο από τα μέλη τους και συγκεκριμένα οι Jokin (κιθάρες) και ο Javi (drums) αποφάσισαν να επαναφέρουν στη ζωή το σχήμα και 4 χρόνια μετά έχουμε τη νέα κυκλοφορία της μπάντας.

Καταρχήν απορώ που τα επώνυμα των μελών των In Thousand Lakes δεν έχουν την κατάληξη “son”. Το μελωδικό death metal τους χρωστάει όλη του την ύπαρξη στη Σουηδική σκηνή και πιο συγκεκριμένα στους In Flames (περισσότερο) και στους Dark Tranquility (λιγότερο).

Ό,τι θα συναντήσουμε στο “Age Of Decay” είναι ωραίες κιθάρες, ολοκληρωμένες ιδέες και κομμάτια 3’-4’ που δεν κουράζουν, καλά τοποθετημένες μελωδίες αλλά κι επανάληψη. Αν ο δίσκος είχε κυκλοφορήσει το 1999-2000 θα είχε ακόμα πράγματα να προσφέρει. Για το 2017 είναι περσινά ξινά σταφύλια. Αν παρόλα αυτά είσαστε ορκισμένοι οπαδοί του μελωδικού death, δώστε του μια ευκαιρία γιατί είναι καλοστημένο και έχει τις στιγμές του.

Κυκλοφορεί μέσω της Xtreem Music σε cd και digital μορφή.

648