COSTIN CHIOREANU & SOFIA SARRI:Ζωντανά στο Temple Club μαζί με τους Playgrounded

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Costin Chioreanu & Sofia Sarri ζωντανά στην Αθήνα

“Afterlife Romance” first time with full band

Very special guest: Playgrounded

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Πόρτες: 20:00

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/543730343077017

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση:  8€
• Ταμείο: 10€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
• Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Viva Kiosk)
• Καταστήματα WIND
• Yoleni’s (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://bit.ly/349CtCn



Το ντεμπούτο συνεργασίας του Ρουμάνου εικαστικού και μουσικού Costin Chioreanu και της αιθεροβάμονος εγχώριας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Σοφίας Σαρρή μας προκαλεί μια απροσδόκητη νοσταλγία ενός χωροχρόνου που δεν έχει πραγματικά ποτέ υπάρξει. Το “Afterlife Romance” φέρει ναι μεν μια lo-fi αισθητική, δανείζεται όμως από την spooky ανατριχίλα των soundtracks ταινιών τρόμου των 70’s και των 80’s και μας προσγειώνει σε ένα νεοσύστατο κόσμο που ακροβατεί μεταξύ cult αναζητήσεων και μαγευτικών πειραματισμών. Η ιστορία δύο φαντασμάτων που ερωτεύονται στη μετα θάνατο ζωή τους χτίζουν μια αφήγηση γεμάτη σουρρεαλιστικές, σκοτεινές εικόνες, ανάλογες με εκέινες που ο Chioreanu αποτυπώνει στα εικαστικά του έργα. Η Σοφία Σαρρή ερμηνεύει μεταλλάσσοντας τη φωνή της και ενσαρκώσει ρόλους αλλοπρόσαλους, θρηνητικούς, γλυκόπικρους, λυρικούς και εκφράζει την έκσταση του αληθινού έρωτα φορώντας με άνεση το προσωπείο του ίδιου του Θανάτου.

Ο Costin Chioreanu έχει ήδη εξερευνήσει τα πέρατα του μουσικού underground, από το μελωδικό crust punk ως το avant-garde black metal, ενω κατά την σολο πορεία του συχνά αποκαλύπτει την σκοτεινή, ατμοσφαιρική πλευρά του, την οποία πλέκει με ψήγματα φωτός, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι συνεργασίες του με σπουδαία ονόματα όπως οι David Tibet και Attila Csihar. Ως video artist και εικαστικός έχει επιμεληθεί artwork, visuals, live paintings και video clips για σπουδαία ονόματα όπως οι At the Gates, Arch Enemy, Opeth, Leprous, Ghost, Mayhem.



Η Σοφία Σαρρή ανέκαθεν αισθανόταν οικεία μέσα στον κόσμο του metal και της avant-garde και το ταλέντο της να ελίσσεται περίτεχνα ανάμεσα σε ποικίλα μουσικά ιδιώματα με όπλο της πολυδιάστατη φωνή της, είναι αυτά που της προσδίδουν την μοναδικότητά της ως ερμηνεύτρια και συνθέτης. Έχει συνεργαστεί με μια μεγάλη γκάμα μουσικών σχημάτων που ποικίλουν από πολυφωνικές χορωδίες έως τους πειραματικούς Lüüp και από τζαζ σύνολα έως τους Night On Earth, των οποίων υπήρξε τραγουδίστρια. Στον πρώτο προσωπικό δίσκο της “Euphoria” (Inner Ear, 2017) ξεδιπλώνει το ταλέντο της στην avant-pop τραγουδοποιεία κερδίζοντας ενθουσιώδεις κριτικές.

Το υλικό του album θα παιχτεί για πρώτη φορά ζωντανά στη σκηνή του Temple στις 22 Δεκεμβρίου ντυμένο με τα εικαστικά έργα που δημιουργήθηκαν απο τον ίδιο τον Chioreanu για την αποτύπωση της ιστορίας. Επί σκηνής, μαζί με τον Chioreanu και τη Σαρρή, μερικοί από τους εξαιρετικούς μουσικούς που συνοδεύουν την τραγουδοποιό στα live της: Οι Κώστας Στεργίου (πλήκτρα / electronics), Πέτρος Λαμπρίδης (όρθιο και ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Πουλιάσης (τύμπανα) όπως και κάποιες συμμετοχές έκπληξη.



Οι Playgrounded που ανοίγουν την βραδιά αντικρύζουν το heavy rock μέσα από τη ριζοσπαστική ματιά της ηλεκτρονικής σύνθεσης και επιχειρούν ένα νέο βήμα στο δρόμο του progressive ήχου, όπου ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά θέματα έλκονται από υπνωτικά ambient grooves και heavy εγκεφαλικά riffs.

Επιστρέφουν στην Αθήνα σε ένα από τα ελάχιστα διαλείμματα από τη σύνθεση του διαδόχου του “In Time With Gravity” (2017), του album που σφράγισε τον προσωπικό τους ήχο και αιχμαλώτισε το κοινό σε Ολλανδία και Ελλάδα με αποκορύφωμα το κλείσιμο της συναυλίας των Nine Inch Nails στο Amsterdam.

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “Athens” (2013) και έχοντας περιοδεύσει σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία και αφου μοιράστηκαν τη σκηνή με ονόματα όπως οι Anathema, οι Riverside και οι Antimatter, μετέφεραν την έδρα τους από την Αθήνα στο Rotterdam.

Ο ήχος τους έχει συγκριθεί με καλλιτέχνες όπως οι Tool και οι Massive Attack, οι Deftones και οι Moderat, οι Karnivool και ο Trentemøller.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
• Sofia Sarri: https://www.facebook.com/sofiasarrikira | https://www.sofiasarri.com
• Playgrounded: https://www.facebook.com/playgrounded | https://playgrounded.net

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Website: https://thetemple.gr
• FB: https://www.facebook.com/templeliveclub
• Τηλ.: +30 210 3468523
• E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

294