Planet of Zeus, Κροταλίας (21/12/2019) Fuzz

Λένε ότι για να είναι ένα συγκρότημα σπουδαίο πρέπει να τηρούνται οι εξής δύο προϋποθέσεις: η πρώτη είναι να κάνει συνεχόμενα live και να γεμίζει τα μαγαζιά που παίζει και η δεύτερη είναι, αυτοί που έρχονται στη συναυλία να γίνονται όλοι ένα με τη μπάντα. Τώρα αν υπήρχε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 10 που να μετράει την επιτυχία ενός group, τότε σίγουρα οι Planet of Zeus πιάνουν το δεκάρι άνετα.

Φέτος κυκλοφορούν τον πέμπτο τους δίσκο, το “Faith In Physics” και αποφάσισαν να το γιορτάσουν και να παρουσιάσουν το νέο δίσκο στους οπαδούς τους, με δύο κολλητές εμφανίσεις το διήμερο 20-21/12 στο Fuzz. Σε αυτήν την γιορτή των PoZ προσκεκλημένο ήταν το συγκρότημα Κροταλίας. Την Παρασκευή δούλευα μέχρι αργά, οπότε η παρακολούθηση του live του Σαββάτου ήταν μονόδρομος. Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι μία ώρα πριν βγει το support, ήδη ο κόσμος είχε μισογεμίσει το club, σημάδι ότι ακόμα μία συναυλία των Planet θα είναι sold out, πράγμα που έγινε στη συνέχεια.



Ακριβώς 21.15 ακούστηκε από τα μεγάφωνα ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει ο κροταλίας και στη συνέχεια ακούσαμε τον επιστημονικό ορισμό του συμπαθούς ερπετού. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο βγήκαν στη σκηνή οι Κροταλίας, που είναι ένα desert punk Ελληνόφωνο συγκρότημα. 

Οι Αθηναίοι έκαναν μία πολύ καλή εμφάνιση, με σύμμαχο το εντυπωσιακά καλό για support ήχο, και παρόλο που αρκετοί από το κοινό δεν ήξεραν το υλικό της τετραμελούς μπάντας αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Γρήγορα κατάφεραν να κερδίσουν τον κόσμο και σε κάθε παύση όλο και περισσότεροι τους χειροκρότησαν. Στα 45 λεπτά που είχαν μπροστά τους χωρίς περιττές φλυαρίες, αφήσαν τη μουσική τους να μιλήσει και πρόλαβαν να παίξουν 13 τραγούδια. Το όνομα που έχουν επιλέξει είναι ταιριαστό με τη μπάντα, καθώς αν έκλεινες τα μάτια σου και άκουγες τις μελωδίες τους, θα νόμιζες ότι βρίσκεσαι σε κάποιο ξεχασμένο μπαρ στη Μεξικανική έρημο. Επίσης, μου άρεσαν πολύ και τα “τσαμπουκαλεμένα” φωνητικά που μοιραζόντουσαν οι δύο κιθαρίστες του group. Η εμφάνιση των Κροταλίας σίγουρα είναι η καλύτερη που έχω δει τα τελευταία χρόνια από Ελληνόφωνο συγκρότημα.



Κροταλίας setlist:
Για μία θέση στον Ήλιο
Χωρίς Θεό και Αφέντη
Μετά τη Βροχή
Δαίμονας
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις
Καταδίκη
Καλά Ξεμπερδέματα
Πυρηνικά Παιδιά
Πυροτεχνήματα
Ο τελευταίος άνθρωπος
Περίστροφο
Κύματα
Όταν θα σβήσουν τα φώτα



22.30 τα φώτα σβήνουν, οι κουρτίνες του Fuzz κρύβουν τη σκηνή και ακούγεται για πρώτη φορά η καθιερωμένη ιαχή του κόσμου “Σεξ και βία, στον πλανήτη Δία”. Σύνθημα που θα ακουστεί αρκετές φορές και αρκετά δυνατά σε όλη τη διάρκεια του live. Οι headliners θα ξεκινήσουν με το σπιντάτο “Gasoline” που είναι και το πρώτο τραγούδι του “Faith In Physics” και καπάκι το “Macho Libre”, με τον πρώτο από τους πολλούς χαμούς που θα ακολουθούσαν να είναι γεγονός. Ακολουθεί το “Man vs God”, που ζωντανά είναι ακόμα καλύτερο από ότι στη studio version και το “Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself”, με όλο το μαγαζί να τραγουδάει τους στίχους. Η αγάπη του κόσμου για τους PoZ είναι κάτι παραπάνω από ορατή, με το συγκρότημα να δίνει το 100% για να ευχαριστήσει τους οπαδούς του.



Στη συνέχεια έπαιξαν το “Something’ s Wrong”, από τον πρώτο τους δίσκο, με τον κόσμο να γουστάρει αρκετά αυτήν την επιλογή και ακολούθησαν τα “Revolution Cookbook” και “All These Happy People”. Η ανταπόκριση των οπαδών σε αυτά τα δύο τραγούδια θα πρέπει να έκανε τους Planet να νιώθουν δικαιωμένοι για το νέο δίσκο, που είναι ο πιο διαφορετικός από αυτούς που έχουν κυκλοφορήσει. Επιστροφή στο παρελθόν με την κομματάρα “The Great Dandolos” και αδιάκοπο κοπάνημα με τα “The Great Liar” και “The Beast Within”. Στο “Loyal to the Pack” μπάντα και οπαδοί πιστοί στην αγέλη, ταρακούνησαν το μαγαζί. Το “Let Them Burn” είναι άλλο ένα κομμάτι που ακούγεται καλύτερα live, με τους Planet να παίζουν όλες τις συνθέσεις του “Faith In Physics” εκτός του οκτάλεπτου “King of the Circus”.



Επόμενο είναι το “Them Nights”, που μπορεί να είναι από τα πιο ήρεμα τραγούδια των Planet of Zeus, αλλά ταυτόχρονα από τα πιο αγαπημένα. Και επειδή μετά τα ήρεμα έρχονται τα άγρια, πάρε ένα “Vigilante” για να γίνουν πουτ@ν@ όλα! Οι αντιδράσεις στα “On Parole” και “Your Song” δείχνουν ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει το νέο δίσκο στο σύνολό του. Και ήρθε η στιγμή για το “Grand Finale”. “Leftovers” και “Vanity Suit”, με το Fuzz να καίγεται συθέμελα! Μάλλον οι εισπράξεις θα πάνε για ανακαίνιση του χώρου.



Συνολικά είδαμε μία μεγάλη εμφάνιση, από μία άκρως επαγγελματική μπάντα (με την καλή έννοια) και τον κόσμο να περνάει super. Όλα τα μέλη των PoZ ήταν εξαιρετικοί και η επικοινωνία του Μπάμπη Παπανικολάου με τον κόσμο δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Ο ήχος σε όλη τη διάρκεια του live ήταν “τούμπανο” και η διοργάνωση της συναυλίας άψογη. Νομίζω ότι όλοι περάσαμε τέλεια (οπαδοί και συγκρότημα) και το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι, “Πότε είπαμε ότι είναι το επόμενο live των Planet;”



Planet of Zeus setlist:
Gasoline
Macho Libre
Man Vs God
Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
Something’s Wrong
Revolution Cookbook
All These Happy People
The Great Dandolos
The Great Liar
The Beast Within
Loyal to the Pack
Let Them Burn
Them Nights
Vigilante
On Parole
Your Song
Leftovers
Vanity Suit

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σταματάκη

809

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.