The Dwarves, Green Goblins, The Lucky Punch, Priorities (22/6/2019) An Club

Εντάξει, όταν ανακοινώνονται τέτοια live, το βρακί μου θέλει αμέσως μετά πλύσιμο! Οι Dwarves η, κατά τα λεγόμενα του Blag, καλύτερη rock μπάντα του πλανήτη επιτέλους στην Ελλάδα! Δεν μπορούσαμε να λείψουμε εμείς από αυτό.

Τη βραδιά άνοιξαν οι εγχώριοι street punks Priorities, με το πολύ ευχάριστο και ανεβαστικό Oi! στιλ τους και αρκετά καλό ήχο. Μπόλικη ενέργεια με τον frontman τους Lliam να σαρώνει τη σκηνή και να ξεσηκώνει όσους βρίσκονταν κοντά στο κάγκελο.

Επόμενοι στη σκηνή, οι Μοναχοί (από το Μόναχο δηλαδή) The Lucky Punch. Οι Γερμανοί με το garage ύφος τους έριξαν μια γέφυρα ανάμεσα στους Priorities και το υπόλοιπο της βραδιας και όντας οι λιγότερο φασαριόζοι, βοήθησαν λίγο στο να πιούμε ήρεμα και διασκεδαστικά τις μπίρες μας. Με σαφείς επιρροές από MC5 και Kiss, με ήχο που θα ευχαριστούσε φίλους των Hellacopters, Hives και άλλων παρεμφερών νεο-ροκενρολάδων, οι Lucky Punch ήταν υπέρ του δέοντος τίμιοι και με πολύ δυνατή σκηνική παρουσία. Δυστυχώς, κάποιος μεθυσμένος συντοπίτης μας, πίστεψε πως ήταν καλή ιδέα να πάει κοντά στη σκηνή και να τους ζητήσει να μην παίξουν άλλο, αλλά το ακροατήριο βέβαια είχε άλλη άποψη και ζήτησε με τη σειρά του να συνεχίσουν κανονικά.

Ο ίδιος κύριος ανέβηκε στη σκηνή όσο έπαιζαν οι Κατερινιώτες οδοστρωτήρες Green Goblins και έδειξε τα οπίσθια του στο κοινό. Μετά χάσαμε τα χνάρια του αφού τον επισκέφτηκαν άνθρωποι του An Club. Οι Green Goblins έσκισαν τους αιθέρες με τα μοτορχεντικά τους κομμάτια και ανέβασαν τους παλμούς της συναυλίας, διασκευάζοντας με τον δικό τους τρόπο το “Gotta Go” των Agnostic Front. Οι GG είναι κατάλληλοι για να προθερμαίνουν το κοινό για οποιαδήποτε γκαραζοπανκορ μπάντα και καταφέρνουν πάντα να σε κάνουν να χτυπιέσαι. Τους καμαρώσαμε και στους Zeke, του καμαρώσαμε και τώρα με τους Νάνους.

Όσο πλησίαζε η ώρα, τόσο μεγάλωνε η αγωνία και όταν ο θρύλος Nick Oliveri φάνηκε με το μπάσο τους στη σκηνή, άρχισαν οι αλαλαγμοί. Ένας-ένας εμφανίστηκαν όλοι, αλλά σύντομα διαπιστώσαμε πως ο μασκοφόρος HeWhoCanNotBeNamed δεν ήταν μαζί τους. Έκανε αυτό καμιά διαφορά; ΟΧΙ! Οι τύποι σάρωσαν. Ξεκινώντας με το “Way Out”, περνώντας σχεδόν από όλες τους τις κυκλοφορίες, με σύντομο σταθμό το πιο πρόσφατο τους “Take Back The Night”, οι Dwarves ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα σχήματα που μπορείς να δεις στη σκηνή.

Εναλλάσσοντας το hardcore punk, με το punk rock και το garage, γεμάτοι χιούμορ και όρεξη για να τα δώσουν όλα, δημιούργησαν ένα χαμό παίζοντας σχεδόν χωρίς ανάσα όλα τους τα κομμάτια. Λίγα ήταν τα διαλείμματα, στα οποία ο Blag έλεγε μια δυο κουβέντες, αλλά αν δεν είχες ιδέα από τη μουσική τους, ένας διάολος ξέρει αν θα καταλάβαινες πότε τελειώνει και πότε αρχίζει το επόμενο κομμάτι. 

Όμως όλοι από κάτω, ήταν έτοιμοι και περίμεναν αυτό ακριβώς, τραγουδώντας στίχους στο μικρόφωνο που τους πρότεινε συνεχώς ο Blag, ο οποίος ήταν τόσο κοντά στο κοινό που στο τέλος έκανε και crowd surfing. 

O ήχος στην αρχή δυσκόλευε την μπάντα, αλλά ο μπροστάρης τους με δυο ευγενικές προτάσεις στον ηχολήπτη κατάφερε να φέρει τον ήχο στα μόνιτορς τους όπως τα ήθελαν και το live να ανέβει ένα επίπεδο ακόμη. 

Είναι ένα από τα live που σκέφτεσαι “ΤΑ ΕΠΑΙΞΑ ΟΛΑ!” προσπαθώντας να θυμηθεί κάποιο άλλο κομμάτι που θα ήθελες να έχουν παίξει. Έπαιξαν πολλή ώρα θα ρωτήσεις κάποιος; Δεν θυμάμαι! Γάμησαν οι άνθρωποι, το ρολόι θα κοιτάμε τώρα;

Και το να έχεις τον Oliveri μπροστά σου στα δυο μέτρα, είναι αξία ανεκτίμητη! Καλά είναι τα φεστιβάλ, αλλά σε τέτοια υπόγεια δημιουργείται η μουσική που τόσο αγαπούμε!

Όπως είναι φυσικό, είμαι στεναχωρημένος που το An δεν ήταν κατάμεστο σε μια τέτοια ευκαιρία και με φτηνό εισιτήριο (18 e), αλλά θα έχετε βαρεθεί να διαβάζετε κηρύγματα! Εσείς χάσατε!  

Setlist

——–

Way Out

Life of Sin

Sluts of the USA

Devil’s Level

We Only Came to Get High

Backseat

Let’s Fuck

Take Back The Night

Fuck You Up And Get High

You Gotta Burn

Fuck ’em All

Stop Me

Better Be Women

Dominator

Free Cocaine

Drug Store

I Will Deny

Everybodies Girl

Get Up & Get High

Like You Want

Astroboy

Let’s Just High & Fuck Sluts

Unrepentant

We Must Have Blood

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σταματάκη

532

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.