BEGGARS

Οι Αθηναίοι hard rockers Beggars, είναι μία μπάντα που ζει για να κάνει όσα περισσότερα live μπορεί και σε όσες περισσότερες πόλεις μπορεί. Είναι μία τίμια μπάντα, που δεν κοιτάζει σε κάθε σκηνή την ώρα που θα τελειώσει, παρά μόνο να γουστάρει μαζί με το κοινό της, με γεμάτο setlist. Είναι μια τριάδα που χαίρεσαι να τους βλέπεις και στο κάθε τέλος συναυλίας, περιμένεις την επόμενη. Ιδρύθηκαν το 2009  και μέχρι και σήμερα, έχουν στη φαρέτρα τους 5 άλμπουμ. Ο 5ος δίσκος φέρει τον τίτλο “The Day I Lost My Head” και κυκλοφόρησε 10 Αυγούστου. Με αφορμή τις εμφανίσεις τους σε μερικά φεστιβάλ (Lets Rock ,Street mode ,Ioannina Festival ) o Ραφαήλ Παγώνης τσάκωσε τον Νίκο Σαββίδη ή αλλιώς Chili, μπασίστα του group, ώστε να μάθει πληροφορίες για την μπάντα.

Καλώς όρισες στο Rockway! Τί κάνεις αυτήν την περίοδο;
Καλώς σας βρήκαμε! Μετά την κυκλοφορία του 5ου μας album, είμαστε υπ’ ατμών για τις επερχόμενες μας συναυλίες.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το νέο σας πόνημα, με τίτλο “The Day I Lost My Head.Πες μου λίγα λόγια για τον δίσκο.
Μετά το “Devil’s Highway”, η στιγμή για την κυκλοφορία του 5ου μας κατά σειρά album με τίτλο “The Day I Lost My Head” ήταν το 2018… και έτσι έγινε! Κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες (10 Αυγούστου) σε βινύλιο και CD από την ROAR! Το album ηχογραφήθηκε στα PROVA Studios. Την παραγωγή ανέλαβε ο Νίκος Χαλκούσης μαζί με τον Γιάννη Πασσά, ενώ το mastering επιμελήθηκε ο Βασίλης Λαγός. Στον δίσκο περιλαμβάνονται 9 νέα τραγούδια, των οποίων στίχους και μουσική έγραψε ο Γιάννης.



Παρατήρησα πως σε αυτό το δίσκο κινηθήκατε διαφορετικά στο ύφος σας σε ήχους Fleetwood Μac και αφήσατε πίσω το στυλ Motorhead .Έγινε συνειδητά αυτή η αλλαγή;
Όπως στα προηγούμενα μας album, τίποτα δεν έγινε επί τούτου. Ο Γιάννης που γράφει την μουσική μας έτσι τα είχε στο μυαλό του και έτσι αποδώσαμε το σύνολο των τραγουδιών στον δίσκο.

Στον προηγούμενο δίσκο κάνατε κάτι πρωτοποριακό. Κυκλοφορήσατε τον δίσκο σας “Devil’s Highway” μέσω του περιοδικού Metal Hammer . Ποια η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό το εγχείρημα;
Με την κίνηση να κυκλοφορήσει το “Devil’s Highway” μέσω του Metal Hammer, καταφέραμε να μπούμε άμεσα σε πολλά σπίτια. Νέος κόσμος που δεν μας ήξερε, μας γνώρισε με αυτό τον τρόπο και ψάχνοντας και τις προηγούμενες μας δουλειές, μας αγκάλιασε ακόμα πιο ζεστά.

Ποια είναι τα επόμενα σας βήματα, μετά την κυκλοφορία του δίσκου;
Συναυλίες για την προώθηση του δίσκου. Έχουμε κλεισμένα κάποια live για το τέλος  Αυγούστου, ενώ τον Δεκέμβρη βγαίνουμε στην πρώτη μας ευρωπαϊκή περιοδεία παρέα με τους BLITZKRIEG, για 8 shows.

Προσθέσατε στο ενεργητικό σας νέο ντράμερ. Σας πήρε καιρό η διαδικασία εύρεσής του; Έχετε προλάβει να δέσετε ως μπάντα;
Ύστερα από αρκετό διάστημα αναγκαστήκαμε να βρούμε νέο ντράμερ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως αν και το σκεφτόμασταν αρκετά, κυρίως όσον αφορούσε το χρονικό και το δέσιμό μας σαν άνθρωποι, ο Πέτρος Κοτσίδας που αποτελεί τον νέο μας ντράμερ, έχει γίνει ήδη ο 3ος  Beggar.



Τι σας έκανε και αλλάξατε το όνομα σας από Beggar’s Blues Diary σε Beggars;
Ο κόσμος μας, που μας παρακολουθούσε και μας στήριζε από τις πρώτες μας ημέρες. Παρατηρήσαμε ότι το BEGGARS το χρησιμοποιούσαν οι φαν μας πολύ πριν εμείς σκεφτούμε να κάνουμε αυτή την κίνηση.

Πώς βλέπεις την μουσική σκηνή στην χώρα μας; Έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια; Πιστεύεις κάποιες μπάντες μπορούν να βγουν στο εξωτερικό; Επίσης εάν δεν κάνω λάθος δεν έχετε βγει εξωτερικό. Είναι στα σχέδιά σας να κάνετε το άλμα προς τα έξω;
Τα τελευταία χρόνια η μουσική σκηνή στην χώρα μας ζει μεγάλη άνθηση. Όλο και περισσότερα συγκροτήματα “γεννιούνται” και έχουν το ταλέντο, το μεράκι και την όρεξη για σκληρή δουλειά. Κάτι που μας βοηθάει όλους να γινόμαστε καλύτεροι. Εννοείται ότι αρκετές από αυτές τις μπάντες είναι σε θέση να σταθούν 100% σε ευρωπαϊκά stages! Οι BEGGARS έχουν ταξιδέψει τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Γερμανία για συναυλίες. Το ευτυχές είναι όπως ήδη είπαμε, ότι ο Δεκέμβρης που μας έρχεται, θα μας βρει ξανά σε ευρωπαϊκούς δρόμους περιοδεύοντας με τους Blitzkrieg.

Πες μου 5 αγαπημένους καλλιτέχνες και 5 αγαπημένα τραγούδια στη ροκ σκηνή.
Black Sabbath, Beatles, AC DC, Motorhead, CCR.

“Into the void”, “Rocky Raccoon”, “For Those About To Rock”, “Life’s A Bitch”, “Looking out my backdoor”.



Τί είναι η μουσική για σένα; Έχεις κάποιο όνειρο;
Η μουσική για μένα είναι το καλύτερο φάρμακο. Το όνειρό μας είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και αν είναι εφικτό να “φύγουμε” όρθιοι on stage.

Είστε support στην μπάντα Phil Campbell & Bastard Sons. Πώς νιώθεις που θα παίξεις με ένα μέλος που έπαιζε στους Motorhead, καθώς στα πρώτα βήματά σας είχατε επιρροές από αυτήν την μπάντα;
Με μεγάλη μας χαρά πήραμε το νέο ότι θα ανοίξουμε τον Phil Campbell και την παρέα του. Νομίζω πως θα τα περάσουμε τέλεια, τόσο backstage όσο και on stage!!!

Συμμετέχετε στο Street Mode Festival και στο Lets Rock Festival. Τί να περιμένει το κοινό από εσάς?
Ο κόσμος που μας έχει ξαναδεί live, ξέρει ακριβώς τί να περιμένει… Rock ‘N’ Roll μουσικές και πολύ κέφι στην σκηνή!!!!

Ευχαριστώ για την συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια δικά σου.
Να ‘σαι καλά Ραφαήλ! Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και καλά live να’ χουμε!

912