THE BONNIE NETTLES

Έρχονται Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! Το An Club φοράει τα μουσικογιορτινά του με ένα πολυήμερο Xmas Xplode πάρτυ. Στις 22 Δεκεμβρίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) στη σκηνή θα βρεθούν και οι The Bonnie Nettles να πουν τα δικά τους κάλαντα. Ο Δημήτρης Μαρσέλος επικοινώνησε με τον κιθαρίστα τους Ανέστη και αυτό που ακολούθησε θα εξοργίσει ακόμη και τον Agent Mulder.

-Καλημέρα! H Bonnie Nettles ήταν ιδρυτικό μέλος της αίρεσης Heaven’s Gate. Γιατί αποφασίσατε να βαφτίσετε την μπάντα με το όνομα της;
Δεν σκοπεύουμε πάντως να κάνουμε κάποια μαζική αυτοκτονία, όπως οι Heaven’s Gates. Μας άρεσαν τα vibes που βγάζει αυτό το βιβλίο που διάβασε ο Διονύσης (φωνητικά/κρουστά), βασισμένο στην ιστορία αυτή και κρατήσαμε το όνομα The Bonnie Nettles.

-Μπορείς να μας παρουσιάσεις τα μέλη της μουσικής σας “σέχτας”;
Τύμπανα “βαράει” ο Sir Johnathan (για τους λίγους). Είχε πολύ καλές βάσεις κάτι το οποίο το καταλάβαμε από νωρίς και δέχεται απόψεις μου και του Διονύση, με τέτοιο τρόπο που πάνω στο Jazzy background του τα κάνει «δικά του». Κιθάρα παίζει ο Νίκος, ο οποίος κάνει αυτό που ξέρει με το σκαφάκι του (σ.σ. κιθάρα). Μπάσο ο Γιάννης που για καλή μας τύχη είναι και ηχολήπτης ως βασικό του επάγγελμα και βοηθάει στα τεχνικά, εκτός από το στήσιμο των κομματιών, όποτε πρέπει. Ντέφια, κρουστά, χορούς, ποπ, καρεδάκι και ζεν. Αυτά τα κουβαλάει ο Βαγγέλης. Ο Νικόλας έχει αναλάβει το κομμάτι της ηχοληψίας και πολλά από τα εφέ που ακούτε στα live.Εγώ και ο Διονύσης ξεκινήσαμε όλο αυτό και κάνουμε ότι βλέπετε στη σκηνή. 

-Πιστεύετε πως υπάρχει ζωή εκτός του πλανήτη μας και μια μέρα θα μας επισκεπτεί μαζικά;
Εδώ καλα καλα δεν υπάρχει ζωή, ουσιαστική, σε αυτόν τον πλανήτη. 

-H μουσική σας έχει ένα ψυχεδελικό τόνο, στη φόρμα εκείνης των 60s. Ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές;
Κάνουμε αυτό που μας βγαίνει από μόνο του. Δεν έχει να κάνει με επιρροές, καθώς οι επιρροές μας είναι πολύ διαφορετικές και μεταξύ μας και σε σχέση με αυτό που ακούτε. Ένας λόγος που πιστεύω σε αυτή την μπάντα και κάνω ότι περνά από το χέρι μου είναι το ότι έχουμε δέσει 6 άνθρωποι τόσο διαφορετικοί και με τόσο διαφορετικά ακούσματα.

-Σε τι φάση βρίσκονται οι Bonnie Nettles τώρα; Ετοιμάζετε κάποιο album;
Ετοιμάζουμε κάποια live που έχουν πέσει στο τραπέζι για το 2018, αλλα πρώτα απ όλα στόχος είναι να βγεί ο δίσκος μέσα στους επόμενους 2 μήνες.

-Από που αντλούν έμπνευση οι Bonnie Nettles; Πόσο δύσκολο/εύκολο είναι τελικά να γράψεις ένα τραγούδι που θα σου αρέσει πολύ;
Όταν ξεκινάς να γράψεις κάτι αρχίζεις απλά και παίζεις ή σου έχει σκαλώσει κάποια μελωδία και προσπαθείς να το φανταστείς και να το φέρεις στα μέτρα των υπολοίπων. Πολυ σημαντικό είναι το timing κατά το οποίο θα σκάσεις στο στούντιο και θα παρουσιάσεις μια ιδέα σου. Γενικά όσο πιο πολλοι παράγοντες/μουσικοί τόσο πιο δύσκολο να δημιουργήσεις κάτι και πιο πολλά αυτά που μας εμπνέουν.

-Εκτός από τα βασικά μέρη ενός rock σχήματος, βλέπω πως κάποιος απο εσάς αναλαμβάνει οπτικά εφέ. Είναι βασικό κομμάτι των ζωντανών σας εμφανίσεων αυτά;
Πιστεύω πως για να μπορέσει κάποιος να έχει άποψη για μια μπάντα θα πρέπει να την έχει δει ζωντανά. Όσο καλό δίσκο και αν έχει φτιάξει. Ετσι λοιπόν, πιστεύουμε πως το κομμάτι του performance και της ατμόσφαιρας που θα παρουσιάσεις κάτι, μετράει πολύ. Πρόσφατα είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε την Μελίνα, η οποία θα αναλάβει σε κάποια live μας το φωτισμό και θα είναι μαζί μας στο Xmas Xplode του An Club στις 22.12 για πρώτη φορά.

-Παρουσιάζοντας την μπάντα ανέφερες και τον ηχολήπτη σας. Είναι σημαντικό σε εκείνη τη θέση να βρίσκεται κάποιος που γνωρίζει ακριβώς τον ήχο σας;
Ο Νικόλας, ναι! Χάρηκα που είδα αυτή την ερώτηση. Ήμουν ο πρώτος που ήθελα να αναφέρουμε τον Νικόλα στα δελτία τύπου/άρθρα και στα live. Απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο επιλέξαμε να έχουμε τον ηχολήπτη μας. Απ’ τη μια το να έχεις δικό σου ηχολήπτη είναι λίγο δύσκολο οικονομικά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά απ’ την άλλη είναι ό, τι πιο σωστό μπορεις να κάνεις. Έχουμε ένα ρυθμό στο soundcheck και λειτουργούν όλα όπως θα θέλαμε. Ακόμα και στους πολύ δύσκολους χώρους, ξέρει τι θέλουμε να ακούσουμε και έτσι βγαίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

-Θα πάρετε μέρος στο τετραήμερο Xmas Xplode του An Club φέτος. Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στη σκηνή; Πως περιγράφεται η ατμόσφαιρα μιας εμφάνισης σας;
Δεν ξέρω πώς μπορεί να είναι αυτή η εμφάνιση. Πολλά παίζουν. Έχουμε 2 νέα κομμάτια που θέλουμε να δούμε και εμείς πώς είναι να τα παίζεις ζωντανά μπροστά σε κοινό που σε ξέρει και έρχεται συχνά στα live. H ατμόσφαιρα μιας εμφάνισης μας είναι κάπως χαοτική. Μωβ φώτα και πολύς καπνός.

-Αν σας ζητούσαν να στείλετε ένα τραγούδι στο διάστημα για να διαδώσετε την rock και εκτός γαλαξία, ποιο θα διαλέγατε;
Αν εννοείς δικό μας κομμάτι τότε κανένα. Δεν παίζουμε rock. Δεν ξέρω ακριβώς να σου πώ τι παίζουμε με μια λέξη άλλα τον όρο “rock”, δεν θέλουμε να τον κουβαλάμε μαζί μας.

-Σε ένα γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη, με ποιους στίχους θα κάνατε επίλογο για να είστε σίγουροι πως οι ευχές σας θα πραγματοποιηθούν;
«On blue mountains god will save you put the pieces back together» (Foxygen-On Blue Mountain). Ανεξάρτητα απ το αν θα πραγματοποιηθουν οι ευχές μας.

229

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.