AMENRA

Η επικείμενη εμφάνιση των AMENRA στην χώρα μας στα πλαίσια του Smoke The Fuzz – Descent Edition έχει προκαλέσει αναστάτωση στην sludge κοινότητα της μαυρίλας και της καταχνιάς. Λίγα χρόνια μετά την αποστομωτική τους εμφάνιση στην χώρα μας, το σχήμα επιστρέφει για να κατεδαφίσει οτιδήποτε μπορεί να είχε αφήσει όρθιο. Ανάμεσα στα μικρά κενά διαστήματα της περιοδείας τους βρήκαν τον χρόνο να μας λύσουν κάποιες απορίες όσον αφορά τα ακουστικά shows, το παρόν, το μέλλον και την ιδέα πίσω από το συγκρότημα. Check it out….

-Καλησπέρα. Η τελευταία σας κυκλοφορία “Alive” είναι ένα ακουστικό live. Πως σας ήρθε η ιδέα να κυκλοφορήσετε κάτι τέτοιο; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σας επηρέασε ώστε να κυκλοφορήσετε αυτό το υλικό;
Παίζουμε ακουστικά live αρκετό καιρό τώρα και δεν είχαμε μια αξιοπρεπή ηχογράφηση ώστε να υποστηρίξουμε αυτές τις εμφανίσεις. Το 2009 κυκλοφορήσαμε το “Afterlife EP” το οποίο και παίζουμε επίσης αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ακουστικά shows που κάναμε 10 χρόνια μετά από αυτό. Οπότε έμοιαζε να υπάρχει κάποιο νόημα για εμάς να τιμήσουμε την ακουστική μας εμφάνιση στο Roadburn το 2016 η οποία ήταν μια αξιομνημόνευτη στιγμή για εμάς.



-Πόνος, οδύνη, αγάπη, μίσος, θάνατος, ελπίδα. Είναι αυτές οι λέξεις μέρος της “ιδέας” που περικλείει τους AMENRA; Χρησιμοποίησε τις δικές σου λέξεις για να περιγράψεις την ιδέα πίσω από τους AMENRA αν θέλεις.
Πολύ μεγάλη ερώτηση και πολύ λίγος χρόνος για να σου απαντήσω, συγνώμη. Καταρχάς οι AMENRA δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ μια “ιδέα”. Είναι κάτι μη απτό και μάλλον πολύ δύσκολο για να το περιγράψω. Πάνω απ όλα δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω λέξεις για να το περιγράψω. Είναι πολύ “πλούσιο” για να κάνω κάτι τέτοιο. Θα το υποβάθμιζα και δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο. Θέλουμε απλά να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά και να τους βοηθήσουμε να μοιραστούν την στιγμή. Να τους κάνουμε να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους.

-Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για κάποιον να συνδυάσει την αγάπη του για τη μπάντα με την προσωπική του ζωή και τις υποχρεώσεις. Είναι για εσένα οι AMENRA μια πλήρης επαγγελματική ενασχόληση και αν όχι, υπάρχουν πλάνα για κάτι τέτοιο;
Είναι σχεδόν αδύνατο. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου αντιμετωπίζουν τα μειονεκτήματα αυτής της κατάστασης. Προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος πατέρας και σύζυγος μπορώ αλλά είναι δύσκολο γιατί κάνουμε πρόβες όλη την ώρα, λείπω συνέχεια για περιοδείες, και οργανώνω αμέτρητα πράγματα για τη μπάντα. Οι AMENRA είναι μια πλήρης ενασχόληση παράλληλα με την κύρια δουλειά μου που έχω τα τελευταία 15 χρόνια. Φαίνεται πως αυτή την περίοδο θα έχω περισσότερο χρόνο για τους AMENRA αν και θα ήθελα ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου να το αφιερώσω στην οικογένειά μου.



-Προτιμάς τις ηχογραφήσεις ή τις ζωντανές εμφανίσεις;
Δεν μ’ αρέσει τίποτα από τα δύο. Και δυστυχώς δεν μπορώ καν να εξηγήσω τον λόγο.

-Πως θα χαρακτήριζες μια ζωντανή εμφάνιση των AMENRA σε έναν rock/metal/hardcore φίλο;
Ελπίζω, μια εμπειρία που θα του αλλάξει τη ζωή.

-Υπάρχουν κάποιες μπάντες ή καλλιτέχνες που θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
Δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό. Είμαι αρκετά χαρούμενος με το tour που θα κάνουμε στην Αμερική μαζί με Converge και Neurosis. Θα δούμε επίσης πολλούς ανθρώπους στο Roadburn την επόμενη εβδομάδα οπότε ποτέ δεν ξέρεις.



-Τι να περιμένουμε από το καινούργιο Mass;
Δεν έχω ιδέα.

-Από που πηγάζει η έμπνευση για μια συγκεκριμένη σύνθεση ή έναν δίσκο των AMENRA γενικά;
Από την ζωή κι εν γένει από πράγματα που κρατούν απασχολημένες τις καρδιές μας εκείνη την περίοδο. Οι κακές στιγμές στη ζωή μας, μας οδηγούν όπως άλλωστε και οι όμορφες.

-Τι θυμάστε από την προηγούμενη εμφάνισή σας στην Ελλάδα και τι θα πρέπει να περιμένουμε από την επικείμενη σας εμφάνιση σε λίγες βδομάδες;
Έχουμε πάρα πολύ καλές αναμνήσεις από τις εμφανίσεις στην χώρα σας. Βασικά οι εμφανίσεις μας στην Ελλάδα είναι ίσως μέσα στις 3 πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις μας. Αξιαγάπητοι άνθρωποι. Αυτή τη φορά να περιμένετε να έρθουμε και να παίξουμε ένα show. Είναι πασιφανές αυτό, σωστά;



-Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις;
Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Κι εγώ ευχαριστώ.

293

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.