Rockway gr

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

REFLEXICON: “Reflecticon”

Ολόφρεσκο κουιντέτο από το Chicago, που σχηματίστηκε μόλις έναν χρόνο πριν, κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του. Μην πάει βιαστικά το μυαλό σε παιδαρέλια που ξεκινούν την πορεία τους τώρα στην θεότρελη αρένα της παγκόσμιας μουσικής. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια παλιοπαρέα από βετεράνους με επικεφαλής τον κιθαρίστα Paul Kratky των υποτιμημένων Slauter Xstroyers. Μαζί του, έτερος κιθαρίστας ο Jerry Buczko, ο μπασίστας Bill Dixon και ο ντράμερ John Ashe, χτίζουν το οργανικό υπόβαθρο για να έρθει τελευταίος ο τραγουδιστής Fred Morg να ολοκληρώσει την ηχητική τους πρόταση.

PRETTY MAIDS: “Undress Your Madness”

«Αειθαλείς» είναι μάλλον μια δίκαια λέξη για την άδικα εκτιμημένη διαδρομή και προσφορά ενός από τα πρώτα και πιο φερέγγυα εξαγώγιμα rock προϊόντα της Δανίας. Με δεδομένη τη μοναδική χημεία του τραγουδιστή Ronnie Atkins και του κιθαρίστα Kenn Hammer, οι Maids έχουν πορευτεί για 38 χρόνια με μια αξιοθαύμαστη συνέπεια. Προσηλωμένοι σε αυτό που αγαπούσαν να κάνουν από το ξεκίνημα, οδήγησαν το παραδοσιακό, μελωδικό hard rock, με τις αιχμές του όταν χρειάζεται, μέσα στο δύσκολο ταξίδι του χρόνου, χωρίς να υποκύψουν σε εφήμερες τάσεις και ρεύματα.

NOVEMBER: “November 2nd”

Οι πρώτες στιγμές του “A Dry Place Of Smooth Stones” είναι αρκετές και ικανές να σε γεμίσουν με τους σωστούς υπαινιγμούς. Η μουσική που διαλέγουν να κάνουν οι November έχει αυτή την απαιτητική λιτότητα που θα σου ζητήσει την απόλυτη αφοσίωση όση ώρα διαρκεί η μουσική αφήγηση. Είναι μια μουσική που θα διώξει τη συντροφιά σου και θα απαιτήσει αποκλειστικά εσένα.

IQ : “Resistance”

Στην πολύτιμη ομοταξία των συνεπών και ταλαντούχων χωρίς ανταπόδοση, συνεχίζουν να κρύβονται από τη σκιά της άγνοιας για περίπου 38 χρόνια οι σπουδαίοι αυτοί μουσικοί από το Southampton. Ίσως τα τελευταία χρόνια, με τη διεύρυνση των ακουσμάτων των ακροατών του progressive metal, πέρασαν οι δίσκοι τους σε ράφια νέων σπιτιών μαζί με άλλους αφανείς ήρωες του neoprog, όπως οι Pendragon και Arena.

Queensrÿche, Sense Of Fear (15/11/2019) Fix Factory Of Sound, Θεσσαλονίκη

Είναι πολλά τα χρόνια και ακόμα περισσότερες οι αλλαγές. Σχεδόν 36 χρόνια στην πολυτάραχη και παρανοϊκή αρένα της μουσικής βιομηχανίας δίνουν πια στους Queensrÿche το δικαίωμα να προσελκύουν στις συναυλίες τους παλιούς πιστούς οπαδούς τους, μαζί με τα παιδιά τους. Παρατηρώντας κανείς τον κόσμο που με σταθερό ρυθμό γέμισε το Fix, εύκολα διαπίστωνε πως η συντριπτική πλειοψηφία αποτελείτο από ακροατές πολλών ενσήμων, μεσήλικες και άνω. Η παραπάνω από ικανοποιητική, συνολικά, προσέλευση μπορεί να ερμηνευτεί με αρκετούς λόγους, με πρώτο και βασικότερο τα αρκετά χρόνια της απουσίας των  Queensrÿche από τη χώρα μας. Αν σκεφτεί κανείς πως μέχρι αυτό το βράδυ δεν είχαν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί σηκώθηκαν τόσα πολλά χέρια στην ερώτηση του La Torre πόσοι δεν έχουν δει ποτέ την μπάντα.

MANTRA: “Medium”

Έχοντας ήδη δέκα χρόνια δράσης στο μάλλον άγνωστο ημερολόγιό τους, οι τύποι από τη Rennes, την σπουδαία ιστορικά πρωτεύουσα της Βρετάνης, μας προσφέρουν το τρίτο τους άλμπουμ με τον περίεργο τίτλο “Medium”.

NINE SKIES

Οι Γάλλοι prog rockers από τη Νίκαια μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “Sweet Heart Grips”, ένα βαθιά αντιπολεμικό, ανθρώπινο και πλούσιο μουσικά έργο. Επιχειρώντας να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την πολλά υποσχόμενη εννεαμελή μουσική κολεκτίβα, παραθέτουμε τις ερωτήσεις μας στην πηγή εμπλουτισμού πίσω από τα keyboards, την Anne-Claire.

TIMI HANSEN

Τέλος της δεκαετίας του ’70 ο νεαρός τότε Timi εισάγεται σταδιακά στον μαγικό κόσμο της μουσικής με τους ήχους των Status Quo, Black Sabbath, Uriah Heep, Deep Purple και Led Zeppelin. Μέσα στον πολύ κοντινό του κύκλο των φίλων ήταν τότε και ο Michael Denner, που συμμετείχε ήδη σε ένα γκρουπ. Κάποια στιγμή ο Γερμανός μπασίστας τους επέστρεψε οικογενειακώς στην πατρίδα του, και τότε ο Denner του πρότεινε να τον αντικαταστήσει.

NINE SKIES: “Sweetheart Grips”

Η μουσική κολεκτίβα από τη Νίκαια της Γαλλίας κατάφερε να ξεκινήσει τη δισκογραφική της διαδρομή τον Νοέμβριο του 2017 με το πλούσιο, αφηγηματικό ντεμπούτο του “Return Home”, μια ενδοσκόπηση στον παραλογισμό και τις δυσκολίες του σύγχρονου τρόπου ζωής με φόντο μια μεγαλούπολη. Όταν το ξεκίνημα σε τυλίγει άμεσα με μια τόσο πειθαρχημένη αναπλαστική ικανότητα περιγραφής και καταφέρνει να σε τραβήξει σε ένα λεπτομερές εσωτερικό ταξίδι με ένα πλήθος επιρροών και ιδιωμάτων, εύλογα αναρωτιέσαι τι θα ακολουθήσει.

ODD LOGIC

Το όνομα του Sean Thompson είναι ταυτισμένο με τη μουσική των Αμερικανών progsters Odd Logic. Σχεδόν αποκλειστικός συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας, τραγουδιστής, πολυμουσικός και παραγωγός, παραμένει αδέσμευτος, ανυπότακτος, χωρίς συμβόλαια, δεσμεύσεις και συμφωνίες. Η μουσική του και οι ιστορίες του είναι το πάθος του. Είναι σχεδόν ιεροσυλία να τον χαρακτηρίσεις ερασιτέχνη μουσικό, όχι γιατί προφανώς είναι ένας σπουδαίος δημιουργός και απίθανος εκτελεστής για τον χώρο του, αλλά γιατί η αγάπη και αφοσίωση γι’  αυτό που κάνει δεν συναντιούνται πια συχνά. Με αφορμή το νέο, όγδοο άλμπουμ του με τίτλο “Last Watch Of The Nightingale”, φροντίζουμε να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version