CONVIXION/ WRATHBLADE: “Alive Aftershock” Split EP

Δύο από τα πιο αξιοσέβαστα σχήματα της εγχώριας σκηνής, οι διαρκώς ανερχόμενοι  (αλλά πάντα σουρωμένοι) speed metallers Convixion και οι βαμμένοι epicάδες Wrathblade ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πολύ καλό split EP τεσσάρων κομματιών που βγάζει σε κυκλοφορία η Eat Metal Rec, ενδεικτικό δείγμα των καταφανέστατων δυνατοτήτων τους.

Τα δυο σχήματα συμμετέχουν με μια δική τους σύνθεση και μιας διασκευής εκατέρωθεν, τιμώντας δυο από τις πιο αρχοντικές μπάντες που εμφανίστηκαν ποτέ στο metal στερέωμα, τους Εκλαμπρότατους Cirith Ungol και Manilla Road.

Οι Convixion μας προσφέρουν ένα medley που αποτελείται από μια αρκετά παλιά σύνθεσή τους, το “Eyes Of The Beast” με την πιο – heavy – metal – ψοφάς εισαγωγή του, το φοβερό ρυθμικό μέρος του και το αραχνοdoom τελείωμά του. Πολύ καλό τραγούδι, ιδανικό intro για το ηρωικό “I’m Alive” των μεγάλων Cirith Ungol όπου εκεί οι Convixion παίρνουν άριστα. Διασκευασμένο με πάθος και με τον mastermind κιθαρίστα/ τραγουδιστή Νίκο Παπακώστα να πνέει τα λοίσθια του πάνω στο μικρόφωνο, οι thrashers δίνουν μια πολύ καλή εκδοχή του ύμνου, τιμώντας στο έπακρο τα standards του. Εξαιρετικό σε όλα και με άψογη κιθαριστική δουλειά στο μελωδικό solo – ορόσημό του.

Από την άλλη, οι Wrathblade, με τη συμμετοχή τους στο split, εκφράζουν τον παθολογικό τους έρωτα για το epic metal και συγκεκριμένα για τους Manilla Road. Πολύ καλό το “Triton The Trumpeter”, ένα από τα πρώτα τους κομμάτια αφού η δημιουργία του ανάγεται στο 2004 περίπου, άκρως ορισμένο στις επιρροές τους, αξιοπρεπέστατη σύνθεση, δυνατή και με απότιση τιμής του τραγουδιστή Νίκου Βαρσάμη στον, μάλλον καλλιτεχνικό μέντορά του, Mark Shelton. Όσο για την εκτέλεση του “Aftershock”, είναι εξαιρετική, σε ένα κομμάτι που κυκλοφόρησε μεν στο album “Mark Of The Beast” του 2002 αλλά είναι γραμμένο από το 1981, σ’ εκείνο το καταπληκτικό demo, το “Dreams Of Eschaton”. Βαρύ και από τις γρήγορες σχετικά συνθέσεις των Manilla Road, το τραγούδι υιοθετείται από τους Wrathblade, κάνοντας το ουσιαστικά δικό τους τραγούδι, μιας και είναι εντυπωσιακή η προσαρμογή του στο ύφος του group. Πολύ καλή στιγμή.

Το “Alive Aftershock” είναι ένα απολαυστικό split CD, δείχνει το επίπεδο που διαπερνά την πλειοψηφία των εγχώριων παραγωγών φέτος και προκαλεί αυξημένες φιλοδοξίες για τις επικείμενες δουλειές και των δυο υπέροχων αυτών συγκροτημάτων μας. Ως metaller και ο υπογράφων, απήλαυσε τις δυο μπυρίτσες του με τη συνοδεία του εξαιρετικού heavy metal που απέδωσαν όλοι οι συντελεστές αυτής της κυκλοφορίας, ξεσκόνισε τις παλιές κασετούλες του και θυμήθηκε όλα εκείνα τα ωραία που φέρνουν τέτοιου είδους συνειρμοί.
Μπράβο και τα δέοντα σε όλους.

515

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.