WHITESNAKE: “Made In Britain- The World Record”

Δεύτερη συνεχόμενη live κυκλοφορία από τον Dave Coverdale και τη παρέα του.

Πριν καλά – καλά χωνέψουμε το προηγούμενο, με διαφορά ένα μήνα περίπου οι Whitesnake ολοκληρώνουν (;) το πακέτο Live κυκλοφοριών με το άλμπουμ “Made In Britain – The World Record”.

Η ηχογράφηση όπως αναφέρει και ο τίτλος του, αφορά τη πρόσφατη περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, κατόπιν απαιτήσεως του κοινού. Αυτό λοιπόν μεταφράζεται ως εξής: Είναι διπλό cd, με το πρώτο δισκάκι του να περιέχει 13 κομμάτια εκ των οποίων προέρχονται όλα από τις 9 sold out (!!) εμφανίσεις των Whitesnake στην Αγγλία. Το δεύτερο συνοδευτικό δισκάκι, το οποίο περιέχει 12 συνολικά τραγούδια, περιλαμβάνει ηχητικά ντοκουμέντα από τις πιο πετυχημένες συναυλίες του σχήματος ανά το κόσμο.

Η ζωντανή αυτή ηχογράφηση, μπορεί άνετα να έχει και τη λειτουργία μιας best of κυκλοφορίας, μιας και όλα τα τραγούδια που λατρέψαμε από τη φωνή του (γιατί περιλαμβάνει και κομμάτια από τη  θητεία του με άλλες μπάντες όπως αυτή στους Deep Purple). Κρίνεται σε πολύ καλό επίπεδο ήχου και γενικά είναι αρκετά καλή. Αν δεν είχε προηγηθεί το προηγούμενο live cd τους, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Δεδομένου όμως των πραγμάτων, η απόκτησή του, δεν κρίνεται ως μια must have κυκλοφορία.

Αν δεν τους έχετε δει και θα θέλατε να πάρετε μια γεύση του πως ακούγονται ζωντανά, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους απολαύσετε, μέχρι να έχετε την τύχη να τους δείτε από κοντά. Εάν πάλι δεν είχατε κάποια επαφή μαζί τους έως τώρα και θα θέλατε να έχετε κάτι από το σχήμα, το “Made In Britain – The World Record”, σας παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Οι παλιοί φίλοι και οπαδοί του συγκροτήματος, προτιμείστε μια κανονική κυκλοφορία καλύτερα.

467