NIVA: “Magnitude”

Είστε φίλοι του μελωδικού ήχου και εν γνωρίζεται τους ΝΙVA

Ο ηγέτης της μπάντας, που όλως τυχαίως λέγεται Τοny Niva, έχει ενδιαφέρον βιογραφικό αφού έχει ξεκινήσει το 1987 με τους παντελώς άγνωστους μεταλλάδες  Zanity, στη συνέχεια συμμετείχε στη σύνθεση του τραγουδιού “Downtown” των φίλων του, Swedish Erotica, κομμάτι  που υπάρχει στο πρώτο τους δίσκο. Έπειτα ασχολήθηκε με πολλά project και γκρουπ όπως οι Malibu Band, οι Tracy Goes Crazy, οι Axia, οι Lion’s Share και οι Oxygen.

Με τους ΝΙVA έχει ήδη κυκλοφορήσει  δύο δίσκους, το “No Capitulation” (1994) και το “Gold from the Future” (2011) από ιαπωνικές εταιρίες και τώρα  επιστρέφει με το εξαιρετικό “Magnitude” που συνοδεύεται από ένα πανέμορφο εξώφυλλο.

Δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις για το συγκεκριμένο δίσκο, διότι πολύ απλά οι ΝΙVA παίζουν εμπνευσμένο και δυναμικό melodic hard rock προερχόμενο από την χώρα που το ανέστησε τα τελευταία χρόνια (για τη Σουηδία μιλάμε).

Ξεχώρισα με διαφορά τα “Never Too Late”, “My First and Only One”, “Never Say Good Bye” και τη φανταστική μπαλάντα “In a Misty Light”. Τα επικά φωνητικά του Τοny Niva (μέχρι και ΑΒΒΑ θυμίζουν), τα πλήκτρα και τα κιθαριστικά σόλο είναι τα δυνατά σημεία του “Magnitude” ενώ η παραγωγή του Marcus Persson (παίζει keyboards στο δίσκο) είναι εκπληκτική. 

Αν λοιπόν δεν έχετε βαρεθεί τις  σκανδιναβικές aor μελωδίες και δεν σας έχουν κουράσει η πληθώρα τέτοιου είδους συγκροτήματα και project, τότε προτείνω ανεπιφύλακτα να τσεκάρετε άλλη μία αξιόλογη melodic κυκλοφορία.

381