PALMS: “Palms”

ISIS fans, gather up, I have good news!

Αν ανήκετε στη μερίδα του κοινού στην οποία η διάλυση των ISIS ήχησε σαν κακό νέο, μπορεί να μην υπάρχει κάτι (επίσημο τουλάχιστον) για reunion, αλλά τρεις του line up, συγκεκριμένα οι Bryant Clifford Meyer (guitars, keyboards), Jeff Caxide (bass, keyboards), Aaron Harris (drums, electronics), μαζί με τον Chino Moreno των Deftones ξεκινούν μία νέα συνεργασία και αν μη τι άλλο, πολλά υποσχόμενη, χρησιμοποιώντας την εντροπία των τελευταίων ετών ως την γενεσιουργό δύναμη για κάτι καινούριο.

Το ομώνυμο “Palms”, το βάζεις να παίξει, χαλαρώνεις και είτε το θέλεις είτε όχι, σε παρασύρει στις μελωδίες του. Οι τέως ISIS έχουν κρατήσει όλα τα ατμοσφαιρικά τους στοιχεία φλερτάροντας με σημεία εκκωφαντικών -σχεδόν- σιωπών μέχρι το άλλο άκρο της έντασης, συνοδευόμενα από το ταίριασμα των φωνητικών του Moreno ο οποίος μπορεί με τις δυνατότητες του να συνοδεύσει άρτια το μουσικό εγχείρημα αφού μπορεί να κινείται από τα πιο αέρινα έως τα πιο “όξινα” vocals.

Πρόκειται περί μουσικού ταξιδίου όπως δηλώνουν και μερικοί από τους τίτλους που ξεκινούν από τις άκρες έως στα κέντρα της γης και πίσω ξανά, από την “Patagonia” για να κάνουν επόμενη στάση στους “Tropics” και να κλείσουν με “Antarctic Handshake”, και πράγματι, μπορείς υπό τους ήχους του να πας σε αυτά και πολλά ακόμα μέρη νοερά. Στο σύνολο έξι πολύ καλά κομμάτια που δίνουν την αίσθηση της κλιμάκωσης, ανεξάρτητα όσο και σε οργανική ενότητα μεταξύ τους.

Είναι μία δουλειά που θα είναι έγκλημα να μην ακουστεί!

818

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.