ANTON JOHANSSON’S GALAHAD SUITE: “Galahad Suite”

Με τον ήχο να βαδίζει σε progressive rock/ metal, μελωδικό και hard rock, οι “Anton Johansson’s Galahad Suite” είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας που είχε στο κεφάλι του ο δημιουργός του, Mister Kite (Anton Johansson) για σχεδόν 30 χρόνια και συγκαταλέγει μια σειρά από ταλαντούχους μουσικούς όπως οι Linus Abrahamson (κιθάρα και μπάσο), Carl Lindquist (φωνητικά), Mats Bergentz (τύμπανα), Sebastian Berglund (Πλήκτρα), Anna Forsvall Lundmark (τσέλο) και δεύτερα φωνητικά από τους: Evelina Andersson, Ellen Abrahamson και Mikael Cederhag.

Στο “Galahad Suite” συναντάμε αξιόλογες guest εμφανίσεις καλλιτεχνών. Στις κιθάρες είναι οι Mattias IA Eklundh (Freak Kitchen, Freak Guitar), Magnus Karlsson (Primal Fear, Allen/Lande, Starbreaker), Jonas Hansson (Silver Mountain), Dennis Post (Star Rats) και Magnus Kristensson (Mister Kite, Planet). Στα πλήκτρα οι Jens Johansson (Stratovarius, Yngwie Malmsteen, Dio), Lalle  Larsson (Karmakanic, Agents of Mercy, Electrocution 250) και επιπρόσθετα φωνητικά από τον Alf Wemmenlind (Mister Kite, Fifty Grand Suicide).
 
Όσον αφορά το θεματικό του δίσκου, ο Anton Johansson σχολιάζει: “Ο Sir Galahad (ο ήρωας του concept) αναθρεύτηκε για να είναι αγνός και εξαιτίας αυτού, έπρεπε να ευχαριστεί τον Θεό και ως εκ τούτου να δείξει το δρόμο για το Άγιο Δισκοπότηρο. Στην ιστορία μου, συναντά απλούς ανθρώπους στην πορεία του,  που τον κάνουν να αμφιβάλλει για την αναζήτηση. Αρνείται να χρησιμοποιηθεί ως μια μαριονέτα και ένα εργαλείο για τους άλλους και υπερασπίζεται τον εαυτό του. Έτσι ευχαριστεί τον Θεό που του πραγματοποιεί την επιθυμία του. Το ταξίδι από μια Ελπίδα για τους άλλους, σε έναν Άνθρωπο για τον εαυτό του. Κάθε κομμάτι απεικονίζει ένα βήμα της αναζήτησης του Sir Galahad”.

Μουσικά τώρα, η δομή των συνθέσεων είναι πάρα πολύ καλή και τα τραγούδια του εξελίσσουν την ιστορία με τέτοιο τρόπο, καταφέρνοντας έτσι να σου περάσουν συναισθήματα, το δράμα της όλης ιστορίας και να σε βάλουν στο κλίμα δημιουργώντας σου εικόνες. Ο στόχος επομένως πετυχαίνεται και για εμένα είναι μεγάλο επίτευγμα. Δώστε τους μια ευκαιρία όλοι όσοι σας αρέσουν τα μουσικά ταξίδια και οι φανταστικές περιπέτειες στα απέραντα του νου.

396