NECROPHAGIA: “Here Lies Necrophagia: 35 Years Of Death Metal”

-“Αγάπη μου, τι έχουμε για φαγητό;”
-“Necrophagia γλυκέ μου”
-“Πάλι το ίδιο;”
-“Ναι, πάλι το ίδιο. Εδώ και 35 χρόνια το ίδιο. Σκάσε λοιπόν τρώγε και άκου”.

Έχουμε λοιπόν τους κακώς “πεταμένους” στις εσχατιές του death metal σύμπαντος, Necrophagia. Τη μπάντα που δημιουργήθηκε από τον “νονό” του gore death, Killjoy και θεωρείται – όχι άδικα – μία από τις ιδρυτικές μπάντες του είδους, μαζί με τους Death και τους Possessed. Ο Frank Pucci (vocals) όπως ήταν το πλήρες όνομά του σχημάτισε τη μπάντα πίσω στο 1983 και καθώς ήταν φαν της horror θεματολογίας, μπορεί να του απονεμηθεί και ο τίτλος του πρωτοπόρου στο συγκεκριμένο υποείδος του ιδιώματος. Παρέμεινε δε, το μοναδικό original μέλος των Necrophagia μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του το Μάρτιο του 2018.

Παρά το ότι ήταν από τις πρώτες μπάντες που συστάθηκαν, το πρώτο τους άλμπουμ, το εξαιρετικό και “σάπιο” “Season Of The Dead” ήρθε στο φως (ή στο σκοτάδι), μετά από αρκετά demos, μόλις το 1987. Έκτοτε και μέχρι την τελευταία στουντιακή τους δουλειά “WhiteWorm Cathedral” (2014), κυκλοφόρησαν 7 full length albums, EP’s, splits και συλλογές, φτιάχνοντας μία πολύ καλή “ακουστική κάβα” για εμάς τους υπόλοιπους. Το 1990 και ενώ έχουν ηχογραφήσει το 2ο τους άλμπουμ με τίτλο “Ready For Death”, η μπάντα διαλύεται και μπαίνει στον “πάγο” για σχεδόν μια δεκαετία. Τότε ένας λάτρης των horror films και metal οπαδός με όλη τη σημασία της λέξης, προσεγγίζει τον Killjoy έχοντας κάποια riffs έτοιμα και τον πείθει να δραστηριοποιήσει και πάλι τη μπάντα, πράγμα το οποίο συμβαίνει και οι Necrophagia επανέρχονται με το γ@μηστερό “Holocausto De La Morte”(1998). Για την ιστορία, αυτός ο τύπος έπαιξε κιθάρα μαζί τους μέχρι το 2001 υπό το όνομα Anton Crowley, ψευδώνυμο το οποίο άνηκε σε κάποιον Phil Anselmo ο οποίος τυχαίνει και έκανε φωνητικά σε κάποιους Pantera.

Καλά τα είπαμε με την ιστορία όμως. Οι Necrophagia είναι πλέον και οι ίδιοι μέρος αυτής και παρόλο που δεν υπήρξαν ποτέ ένα από τα μεγαθήρια του death (πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου), εντούτοις έχουν βάλει ένα πραγματικά πολύ βαρύ “λιθάρι” σε αυτό το “οικοδόμημα”. Έρχεται λοιπόν η Season Of Mist και μας προσφέρει μία εξαιρετικά προσεγμένη συλλογή με τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία. Μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους τους εκτιμούν να μπουν σε ένα shuffle mode 18 τραγουδιών και για όσους δεν τους γνωρίζουν, ή το όνομά τους είχε χαθεί στη λήθη του ζόμπι εγκεφάλου τους ,να (ξανά)γνωρίσουν μια από τις μπάντες “θεμέλιο” του death metal. Αν αρέσκεσαι στη horror θεματολογία και τα αυτιά σου “διψούν για κανιβαλικά ακούσματα”, υπάρχει πάντα χώρος για να ακούσεις στα καπάκια “Cannibal Holocaust”, “It Lives In The Woods”, “Unearthed”, “Bleeding Torment”, “Reborn Through Black Mass” “Fear The Priest” και μερικά ακόμα “πιάτα” από το πλουσιοπάροχο τραπέζι των Necrophagia.

-“Εντάξει γλυκέ μου; Χόρτασες;”
-“Ναι, μια χαρά. Τώρα μπορώ να φύγω φαγωμένος”.

Thank you Mr. Killjoy. You may rest in peace.

https://www.facebook.com/NecrophagiaOfficial/

https://www.youtube.com/watch?v=Om2dk4J92vQ

529

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.