DARKEST END: “Winter's Blood” EP

Ένα συμπαθητικό EP πέντε κομματιών παρουσιάζουν οι Darkest End ως πρώτη προσπάθεια σε έναν δημοφιλή χώρο στη χώρα μας.

Καθαρά μελωδική προσέγγιση σε σκανδιναβικού τύπου αργόσυρτο doom / death, στα χνάρια των Insomnium, των Sentenced, των Ulver και των Dark Tranquillity, κυρίως των παλαιών περιόδων τους αν και οι Darkest End δείχνουν να αγαπούν επίσης την εξέλιξη αυτού του στυλ όπως παρουσιάζεται από σύγχρονες μπάντες, όπως για παράδειγμα οι Harakiri For The Sky.

Αρκετά καλά riffs όπως επίσης και heavy solos, οικεία μιας και η heavy προσέγγιση και οι μελωδικές γραμμές κάθε άλλο παρά πρωτάκουστες είναι, σε αμιγώς mid tempo ρυθμικότητα. Αιχμή του δόρατος ο Κώστας Λώλης με τα πολύ καλά black τεχνοτροπίας φωνητικά ο οποίος κινείται μεταξύ βορβορώδους growl και καθαρών (αλα Mikael Stanne) και επίσης καλά φωνητικά από την Εύα Σταματή η οποία αποδίδει μια ωραία αντίθεση στα σημεία που εμφανίζεται.

Απούσας της καινοτομίας, τα πέντε κομμάτια του “Winter’s Blood” είναι αξιόλογα και οι φίλοι του συγκεκριμένου ύφους θα τα συμπαθήσουν αν και θεωρώ ότι η παραγωγή θα μπορούσε να βελτιωθεί (χωρίς να σημαίνει ότι το άκουσμα είναι ενοχλητικό ή πρόχειρο), πιστεύω ότι θα μπορούσε να ακούγεται πιο πομπώδης αν και σίγουρα είναι αξιοπρεπής για πρωτόλεια προσπάθεια και πιστεύω ότι στο μέλλον η μπάντα θα εστιάσει και σ’αυτόν τον τομέα. Πρόσημο θετικό και ευελπιστώ στις επόμενες δουλειές τους οι Darkest End να επιδείξουν έναν πιο προσωπικό συνθετικό χαρακτήρα, μπορούν να δώσουν κάτι πολύ αξιόλογο σ’ αυτόν τον χώρο.

https://www.facebook.com/darkestend/

DARKEST END – Lost & Astray – video link

896

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.