BURNING WITCHES: “Wings Of Steel" EP

Οι Ελβετίδες ‘’μάγισσες” , έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν! Η λέξη ξεκούραση, φαίνεται ότι δεν έχει χώρο στο λεξιλόγιο των Burning Witches για αυτό και από το 2016 που δημιουργήθηκαν μέχρι και σήμερα, όλο και κάτι συμβαίνει στο ‘’στρατόπεδο” των Ελβετίδων heavy/power metallers.

Μετά το εξαιρετικό ‘’Hexenhammer” του 2018 και τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε, η all female μπάντα έχει έτοιμο ένα νέο Ep με τίτλο ‘’Wings Of Steel” που πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2019.

Παρ’ όλες τις ανακατατάξεις στο εσωτερικό της μπάντας με τη frontwoman, Seraina Telli να αποχωρεί και τη Laura Guldemond να κερδίζει τη θέση της πίσω από το μικρόφωνο των Burning Witches, φαίνεται ότι οι ‘’Μάγισσες” από το Brugg δε χάνουν την όρεξη τους για δουλειά και φυσικά τον μουσικό τους οίστρο. Και μάλιστα, θέλοντας να γιορτάσουν μαζί με το κοινό αυτή τη ‘’νέα” αρχή κυκλοφορούν το νέο ep ‘’Wings Of Steel”, στο οποίο υπάρχει το νέο single της μπάντας με τη Laura, πλέον, στα φωνητικά, συν τρία κομμάτια από την εμφάνιση τους στο φετινό Wacken Open Air 2019.

Το ‘’Wings Of Steel”, συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το ‘’Hexenhammer” όπου τα killer-riffs, τα ατσάλινα solos και η ερμηνεία της Laura Guldemond σε γραπώνουν από το λαιμό και σε τραβούν σε αυτή τη heavy/power κινούμενη άμμο. Από το πρώτο riff, καταλαβαίνεις τη γη να φεύγει από τα πόδια σου και τη καρδιά σου να φτερουγίζει όπως τότε που πρωτοάκουσες αυτό που σήμερα αποκαλούμε heavy metal. Η δε φωνή της Laura, είναι λες και κούμπωσε κατευθείαν στα τραγούδια των Burning Witches, λες και γράφτηκαν για αυτήν. Η απουσία της Seraina, φαίνεται ότι δε γίνεται και τόσο αντιληπτή αφού η Laura γεμίζει και με το παραπάνω τα παπούτσια της προκατόχου της. Εάν και τα υπόλοιπα τραγούδια του νέου δίσκου είναι όπως το ‘’Wings Of Steel”, τότε θα μιλάμε για ένα από τα albums της χρονιάς.

Πέρα από το ολοκαίνουριο single, το ep περιέχει και τρία κομμάτια ηχογραφημένα στο Wacken 2019. Τα ‘’Executed”, ‘’Open Your Mind” και το ‘’Hexenhammer”, είναι ίσως τα καλύτερα τραγούδια του προηγούμενου δίσκου των Ελβετίδων metallers και σίγουρα θα βρίσκονται σε κάθε συναυλιακό setlist. Μέσα από αυτές τις εκτελέσεις, γίνονται αντιληπτά ο παλμός του live, η συμμετοχή των οπαδών και φυσικά οι δυνατότητες του group επί σκηνής. Και όσο για τα φωνητικά, νομίζω ότι οι εναλλαγές από τσιρίδες σε καθαρά και τέλος σε brutal φωνητικά, δείχνουν το εύρος της φωνής της frontwoman και τις ερμηνευτικές της ικανότητες που βάζουν κάτω πολλούς άντρες performers.

Εάν θα πρέπει να αποκτήσεις το ep; Νομίζω ότι και μόνο για το ‘’Wings Of Steel”, ΝΑΙ! Ένα κομμάτι βγαλμένο από τα πιο heavy metal όνειρα μας, thrashy, speed-άτο όσο πάει και με το old school feeling να το διατρέχει από την αρχή μέχρι το τέλος του. Με τα τρία live κομμάτια, το ep γίνεται τούμπανο αν και θα ήθελα ακόμη ένα καινούργιο τραγούδι να το συμπληρώνει. Έτσι και αλλιώς, το ‘’Wings Of Steel” δείχνει το δρόμο που θα πάρουν οι ‘’Μάγισσες” στο επόμενο album και μάλλον είναι στρωμένος με καυτό ατσάλι. Ίδωμεν…

487

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.