MOTHER’S TOMB: “Absent Not Dead” EP

Οι Mother’s Tomb δημιουργήθηκαν μόλις πριν ενάμιση χρόνο, όταν χώρισαν οι δρόμοι του κιθαρίστα Jason Schwartzwalder με τους θρυλικούς Brutality. Αφήνοντας πίσω του τη Florida, τη “Μέκκα” του Αμερικανικού death metal, επιστρέφει στην Atlanta και αφού βρίσκει συνοδοιπόρους, δουλεύει στο υλικό που θα μετατραπεί στην πρώτη δισκογραφική τους δουλειά, το EP “Absent Not Dead” (Redefining Darkness Records).

Ασυνήθιστο όνομα το Mother’s Tomb για μπάντα που παίζει old school death, αλλά αναλογιζόμενοι από τη μία την αντίθεση που υποδηλώνει το όνομα στο δίπολο ζωή-θάνατος και από την άλλη πως το EP είναι αφιερωμένο στη μνήμη συγγενικού προσώπου του Jason που δολοφονήθηκε το 2016, τότε δεν είναι και δύσκολο να φανταστεί κάποιος το λόγο που έγινε αυτή η επιλογή. Εξάλλου, όλα αυτά συν το χαρακτηριστικό εξώφυλλο, συνηγορούν σε έναν φόρο τιμής και έναν θρήνο στην απώλεια.

Γίνεται θρήνος και “καφρίλα”, θα σκεφτεί κάποιος; Ο καθένας εκφράζεται όπως αισθάνεται και φυσικά στη μουσική που τον αντιπροσωπεύει θα πω εγώ. Δε χρειάζεται πάντοτε να “κόβεις φλέβες” για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Αυτό ακριβώς εκλαμβάνω και εγώ με την ηρεμία του εναρκτήριου ακουστικού “Eternal Master” και τη μετάβαση στο “σκοτάδι” του “Mutual Hostility”. Ένα σκοτάδι που δεν είναι τελείως “πνιγηρό” και που οι μελωδίες αφήνουν μία “δέσμη φωτός” να εισχωρήσει σε αυτό. Το blast ξέσπασμα του “Slaughtering Innocence”, οδηγεί σε ρυθμικό “όνειρο” βγαλμένο από τις χρυσές εποχές των Malevolent Creation και Massacre. Και τέλος το “Absent Not Dead”, αποτελεί τον ιδανικό φόρο τιμής στη riff-ολογία των “παιδιών της Tampa”, με το ακουστικό break στη μέση και το outro του κομματιού να σε κάνει να μελαγχολήσεις λίγο, ανάμεσα στο death metal “συρφετό”.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη κυκλοφορία που αξίζει προσοχής από τους λάτρεις του Αμερικανικού death metal και ειδικά του παλιού “ορθόδοξου” ήχου. Αν ακολουθήσει και μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά στο ίδιο ύφος, ακόμα καλύτερα. Εδώ θα είμαστε και θα αναμένουμε.

https://www.facebook.com/pg/motherstombband

MOTHER’S TOMB – Slaughtering Innocence

533

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.