LUPE: “Burn”

Παράλληλα με την πορεία του ως τραγουδιστής των Mosquito, με το classic goth rock ύφος τους, ο Lupe επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με τη νέα του προσωπική δουλειά “Burn”, η οποία κυκλοφόρησε μέσω της Alcyone records.

Αξίζει αρχικά να σημειωθεί ότι τα πλήκτρα και η ενορχήστρωση είναι εξ΄ολοκλήρου δουλειά του ίδιου του Lupe. Συμμετείχαν στις κιθάρες, ο κιθαρίστας των Mosquito, James Skafidas, και στην δεύτερη κιθάρα ο George Kastanakis.

Πρόκειται σαφώς για μια underground παραγωγή, όπως αναγνωρίζει κι ο ίδιος ο καλλιτέχνης, η οποία όμως εκφράζει μια ιδιαίτερη περίοδο με λιτό goth/dark-wave ύφος. Σε μια γενική θεώρηση, οι στίχοι πλησιάζουν στο ύφος της ματαιότητας και της μελαγχολίας των στίχων των Deine Lakaien. Διαθέτει σε μεγάλο βαθμό, τόσο φωνητικά, όσο και στιχουργικά, μια avant-garde αισθητική. Φωνητικά, ξεχωρίζουν το ηχόχρωμα της φωνής του Lupe και η δυνατότητα του να τραγουδά σε ύφος μπάσου-τενόρου.

Τολμώ να πω πως ο δίσκος με άγγιξε από τη μέση και κάτω, με το electro-goth ύφος του “Cold surrender” και το μελαγχολικό neo-classical χαρακτήρα του “Have you ever”. Η λαχτάρα, ο πόθος για κάτι χαμένο, η απογοήτευση και ο θρήνος είναι τα συναισθήματα που αποκομίζει ο ακροατής. Όχι τόσο, βέβαια, μέσω της minimal αισθητικής των τραγουδιών, όσο μέσα από την ερμηνεία και τους στίχους του Lupe.

Τί ‘ναι τελικά αυτό που θα σε κάνει ν’ ακούσεις τη συγκεκριμένη δουλειά; Φυσικά η σπαρακτική ερμηνεία του καλλιτέχνη και η γνησιότητα των συναισθημάτων του…

”Timeless ever stray/ Fountain over breakdown/ You ‘re never asking when/ I am down into the river”

Bandcamp

Facebook

Lupe – Have You Ever

697

Avatar photo
About Ειρήνη Νόση 15 Articles
Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε. Πρωτάκουσε heavy metal και έκανε τα πρώτα της head banging, ήδη από το δημοτικό, χάρη στα μεγαλύτερα αδέλφια της. Αργότερα, στο πανεπιστήμιο, όπως όλοι αναζητούμε τρόπους έκφρασης, ασχολήθηκε με τη jazz και τη rhythm’n’blues… αλλά το μικρόβιο της metal σκηνής ήταν αυτό που τελικά την κέρδισε.