Televisio: “TV2”

Δεύτερη δισκογραφική απόπειρα για τους Φινλανδούς Televisio, οι οποίοι συνεχίζουν το οδοιπορικό τους σε περίεργα και “δυστοπικά” τοπία ηλεκτρονικών ήχων, εμπλουτισμένα από neon και synth wave ρυθμούς, παρουσιάζοντάς μας ένα ταξίδι μοναδικό, από ήχους και σκέψεις μιας άλλης εποχής.

Επικρατεί το αίσθημα των 80’s και μοναδικός περιορισμός είναι ότι τα φωνητικά “απέχουν”, οπότε με την συνδρομή μόνο της μουσικής, το συγκρότημα προσπαθεί να μας μαγέψει με τις μουσικές επινοήσεις του. Θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι το album προσπαθεί να προσθέσει ορισμένες ρετρό πινελιές και μία vintage αισθητική. Ομολογώ ότι σε σημεία που οι Kraftwerk επιρροές έκαναν την εμφάνισή τους, είχαμε μία αρκετά ενδιαφέρουσα προσέγγιση των πραγμάτων, αλλά τελικά το αποτέλεσμα, με δύο καλά τραγούδια όπως το “Voittoarpa” και “Painajainen”, δεν έσωσαν την κατάσταση.

Πραγματικά η αναβίωση τέτοιων συνθέσεων με βρίσκει θετικό (κυρίως σε παραλίες και μπαράκια), δηλαδή σε στιγμές χαλάρωσης και μόνο, όμως από ένα σημείο και μετά διαπιστώνουμε μία συνεχή επανάληψη, χωρίς ρυθμό και ενδιαφέρον, με την “αδιαφορία” να “αγγίζει κόκκινα”. Οπότε, για έμενα καλύτερα να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και να πάμε για μπύρες ή να ασχοληθούμε με κάτι καλύτερο…

https://televisio-ektro.bandcamp.com/releases

Voittoarpa

496

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».